Το "βαθύ κράτος" των ΗΠΑ εκπέμπει μηνύματα;

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τον λαό…

Δεν έφταναν σε αυτόν τον Τόπο τα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες από την Μεταπολίτευση (1974) μέχρι σήμερα, με υπευθυνότητα όλων των κομμάτων Εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), ήλθε και η “απεργία πείνας” από τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα για να αναζωπυρώσει την χαλκευμένη έχθρα “δεξιών” και “αριστερών” ρίχνοντας “πετρέλαιο στη φωτιά”.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Από τις 8 Ιανουαρίου, όταν ο τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν, άρχισε να αναζωπυρώνεται ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, στο οποίο αλόγιστα συμμετείχαν διάφορες προσωπικότητες, που τους ένοιαξε μόνο να μην σημειωθεί στην Ελλάδα θάνατος απεργού πείνας, που δεν έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία 40 χρόνια. Τους οποίους ένοιαξαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, του τρομοκράτη που αφαιρούσε ζωές για πλάκα (συγνώμη για τις ιδέες του). Ενός εγκληματία που δεν ζήτησε συγνώμη για τα αποτρόπαια εγκλήματά του. Ενός αμετανόητου ανθρώπου.


Ο Κουφοντίνας του ΠΑΣΟΚ και αργότερα της 17Ν…

Από τα παιδικά του χρόνια ο Δημήτρης Κουφοντίνας (όπως μας ενημερώνει η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια) είχε αριστερές τάσεις και ήδη ως μαθητής είχε ενταχθεί στην τοπική οργάνωση της ΠΑΜΚ (μαθητικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ) της περιοχής Γκύζη, και μάλιστα υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του “Μαθητικού Αγώνα”, της εφημερίδας των μαθητών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αρθρογραφούσε συστηματικά. Στο βιβλίο του, εξηγεί την προτίμησή του για το πρώιμο μεταπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ:

«Σε αυτό τον πολιτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ) προσχώρησαν πολλοί ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι, σεβαστοί αντιδικτατορικοί αγωνιστές, παλιοί αντάρτες και καπεταναίοι του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ (Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος). Πέρα από παγιωμένο κόμμα ήταν ένας πολιτικός χώρος στον οποίο συνυπήρχαν όλες οι τάσεις της Αριστεράς. Τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων στολίζονταν με αφίσες του Μαρξ και του Άρη (σ.σ. Βελουχιώτη). Λίγο αργότερα άνοιξαν τα τότε κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, Πανεπιστημίου και Μπενάκη, κάτω από τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας (σ.σ. όπου η 17Ν έστελνε όλες τις προκηρύξεις της εγκληματικής της δράσης). Βρισκόμουν εκεί καθημερινά. Μπορούσες, τότε, να βρεις εκεί αξιόλογους ανθρώπους, αγωνιστές με ιστορία σε όλη τη διαδρομή των τελευταίων δεκαετιών, ανθρώπους σεμνούς, συγκροτημένους, με πραγματικό ενδιαφέρον για την τύχη αυτού του λαού. Οι συζητήσεις μαζί τους ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Σπούδαζα τη συλλογική μνήμη, μάθαινα την πραγματική ιστορία, τη ζωντανή προφορική ιστορία που ανέτρεπε τα στερεότυπα των σχολικών εγχειριδίων.».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα όπου και συνελήφθη από την αστυνομία.

Στη συνέχεια αποτέλεσε ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, από την οποία όμως τελικά διεγράφη λόγω των ακραίων απόψεών του, καθώς ήταν υπέρ του ένοπλου αγώνα για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Στο βιβλίο του περιγράφει την αποξένωσή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

«Μπορούσες ακόμα να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού: Στενόμυαλοι, τυπολάτρες, με όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, επιφυλακτικοί σε οτιδήποτε καινοτόμο. Που από τότε ονειρεύονταν αυτό ακριβώς που θα γίνουν αργότερα: Κρατικά στελέχη, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, γραμματείς υπουργείων, βουλευτές και υπουργοί. Πλούσιοι. Οσμιζόσουν ήδη πάνω τους την αποφορά της διαφθοράς και των μελλοντικών τους σκανδάλων.».

Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, προσέγγισε τον Μαοϊκό χώρο (ΕΚΚΕ και ΚΚΕ-μαρξιστές - λενιστές).

Ακολούθως εντάχτηκε στην 17Ν, αναλαμβάνοντας κυρίαρχο εγκληματικό ρόλο. Αυτής της Εγκληματικής Οργάνωσης (17 Νοέμβρη) που επί πολλά χρόνια ζούσε περιέργως ελεύθερη, εκτελώντας “στόχους”, αλλά και αθώα θύματα που θεωρήθηκαν “παράπλευρες απώλειες”. Πρώτο πιστόλι της Οργάνωσης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες κλπ.


“Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται o Αλέξης”;…

Ενώ λοιπόν στη δικαιοσύνη “παιζόταν” το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να “παγώσει” τουλάχιστον προσωρινά η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας (σ.σ. τελικά απορρίφτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας με το αιτιολογικό της αναρμοδιότητας, παραπέμποντας το αίτημα προς συζήτηση στο ανώτατο δικαστήριο στις 2 Απριλίου 2021), στη Νέα Σμύρνη άναψε ξαφνικά “το φιτίλι στο βαρελάκι με το μπαρούτι”.

Για τα οποία επεισόδια που δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με μολότοφ, χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ακραία αστυνομική βία, έγραψα την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021:

Ένα χρόνο ο ελληνικός λαός είναι κλεισμένος αντιδημοκρατικά στα σπίτια του με τα συνεχή κυβερνητικά lock down για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι είναι “μαθητευόμενοι μάγοι” και η πολιτική τους στην αντιμετώπιση της επιδημίας, απέτυχε. Τα ήξεις – αφήξεις ένα χρόνο τώρα έχουν καταρρακώσει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό, έχουν διαλύσει τον αθλητισμό φτάνοντας στα όρια της τρέλας τη νεολαία μας, κατέστρεψαν την επιχειρηματικότητα και το λιανεμπόριο, διέλυσαν τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων αφού απαγορεύεται η “επαφή” μεταξύ τους κλπ…

Αυτή η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση από τη νέα παράταση του lock down ήταν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα ξέσπαγε. Έτσι το Σαββατοκύριακο παρακολουθήσαμε τις συμπλοκές πολιτών με άνδρες της Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη και οι οποίες επέφεραν την εισαγγελική παρέμβαση. Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μας ξεπερνούν. Όπως ενημερωνόμαστε η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη και θα πρέπει η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς να φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Γιατί μας προξένησε μεγάλη εντύπωση η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την επομένη των θλιβερών γεγονότων:

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες».

Επίσης χαρακτήρισε ως “γελοιότητες” τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ25, πως τάχατες κινδυνεύει η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές.

Αυτές οι δηλώσεις υπονοούν κάτι βαθύτερο που κρύβεται πίσω από τις λέξεις; Υπονοείται κάτι από τον συνδυασμό περί απόδοσης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών στην Αστυνομία και η αναφορά στις αριστερές καταγγελίες που προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη (ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25);

Εμείς οι υποψιασμένοι θα σας πούμε, πως τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε κατά πολύ η σύνθεση της Αστυνομίας και σε μικρούς Αξιωματικούς και σε Αστυφύλακες.

Αυτά που ξέραμε κατά το παρελθόν περί Αστυνομίας της “δεξιάς”, δεν υπάρχει πλέον. Η Αστυνομία απαρτίζεται σήμερα εν πολλοίς από “προοδευτικούς” και υπερασπιστές “του δημοκρατικού τόξου”.

Γι΄ αυτό μου έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη, γιατί νιώθω πως “πίσω από τις λέξεις - ενδεχομένως να - κρύβεται o Αλέξης”, όπως έλεγε και το ιστορικό τραγούδι της δεκαετίας του ΄70 των Olympians με τον Πασχάλη.

Δηλαδή τι υπονοούσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης; Υπονοούσε πώς μπορεί να υπήρξε κάποια προσπάθεια προβοκάτσιας;

Ας ελπίσουμε η δικαστική έρευνα να είναι άκρως αποκαλυπτική.


Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη…

Αλλά ενώ όλοι ελπίζαμε ότι το κακό θα σταματούσε εκεί, την επομένη ημέρα τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνεχίστηκαν με θύματα αυτήν την φορά Αστυνομικούς. Ιδιαίτερα ένας αστυνομικός ο οποίος δάρθηκε ανηλεώς από κουκουλοφόρους και ο οποίος τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά χωρίς – ευτυχώς - να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ακολούθως η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον νεαρό που τραυμάτισε τον άνδρα της ΕΛΑΣ και ο οποίος παραπέμπεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις και εναπόκειται στη δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως προς κάθε κατεύθυνση, γιατί η βία δεν έχει ελαφρυντικά από όπου κι αν προέρχεται.


Φοβερές καταγγελίες από πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ…

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρουμε τις δηλώσεις του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, που πυροδοτούν περισσότερο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των κομμάτων Εξουσίας. Καθώς σχολίασε τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με ονοματεπώνυμα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης (twitter):

«Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους της Αττικής ήταν η σημερινή συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη. Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκαν μέλη από Γλυφάδα, Άλιμο, Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο και από δήμους του Πειραιά… Έτσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση, με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν τη σημερινή… Γι΄ αυτό φτάσαμε στην Αττική να έχουμε 1.500 κρούσματα, όπως σήμερα. Πήρε το ρίσκο ο Τσίπρας για τη μεταδοτικότητα λόγω Covid19 (όπως εξάλλου δήλωσε πρόσφατα). Αίσχος… Ντροπή σας…».

Αλλά ο κ. Παναγούλης έδωσε συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«…μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν μηνύματα ή τηλεφωνήματα για να μαζευτούν το βράδυ (της Τρίτης) στη Νέα Σμύρνη. Τα μηνύματα ήταν από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εμένα δεν ήρθε, αλλά ήρθε σε φίλους μου που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν αποχωρήσει… Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί σε τροχονόμο του κορωνοϊού. Τα ανεβασμένα κρούσματα οφείλονται σε αυτές τις συγκεντρώσεις που γίνονται καθημερινά. Είτε για τον Κουφοντίνα είτε για άλλα θέματα… Χθες στη Νέα Σμύρνη ήταν δεκάδες κουκουλοφόροι. Είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει 2-3 χιλιάδες ανθρώπους που τους μετακινεί καθημερινά. Στο μεγαλύτερο μέρος ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τα επεισόδια. Γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ επεισόδια όταν την κινητοποίηση την έχει κάνει το ΚΚΕ; Γιατί υπάρχει περιφρούρηση».

Πράγματι οι παραπάνω είναι φοβερές καταγγελίες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και είναι δεδομένο ότι θα πυροδοτήσουν περαιτέρω το εμφυοπολεμικό κλίμα των ημερών.

Όμως είναι υποχρέωση της ελληνικής δικαιοσύνης να ερευνήσει σε βάθος και αυτές τις φοβερές καταγγελίες, ενός πρώην Βουλευτή επί σειρά ετών.


Πρωθυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μιλάνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει…

Αλλά τα άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σχολίασε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ (μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης):

«Αυτά που είδαμε εχθές, αλλά και την Κυριακή έχουν να κάνουν με ένα υπόβαθρο που καιρό τώρα καλλιεργείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με αφορμή τον Κουφοντίνα έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν πολιτικά αυτά τα γεγονότα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις... Προσπάθησε η αξιωματική αντιπολίτευση με το ζήτημα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για έντεκα δολοφονίες, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και πορείες και να δημιουργεί αναταραχή το τελευταίο διάστημα. Τα χθεσινά γεγονότα πρέπει να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις..».

Όμως και στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:

«…Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω…».


Εκπέμπονται μηνύματα (διαφορετικά) από “βαθύ κράτος” και Ντόναλντ Τραμπ;

Μετά από όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι αναβιώνουν παλιές θλιβερές εποχές και οι οποίες, ήθελα να πιστεύω, ότι είχαν φύγει ανεπιστρεπτί. Εποχές, στις οποίες έβαζε πάντα το δάχτυλό του ο ξένος παράγοντας, ο οποίος συνήθως ήταν ο Αμερικανικός, που θεωρούσε ότι η Ελλάς του ανήκει “ψυχή και
σώμα”. Ο οποίος θεωρούσε και θεωρεί, ότι η σημερινή Ελλάδα εξακολουθεί να είναι του επιπέδου της “Τρούμπας” και της υποδοχής του 6ου Στόλου στον Πειραιά.

Ο Αμερικανικός παράγοντας που δεν αντέχει σήμερα την στρατιωτική συνεργασία που δημιουργείται με τη Γαλλία, μετά την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale και των άριστων σχέσεων που έχουν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος Νίκος Παναγιωτόπουλος με την ομόλογό του Γαλλίδα Φλορένς Παρλί.

Από τη στιγμή που εξυφαίνεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει να διευρύνει περαιτέρω την στρατιωτική συνεργασία με τη Γαλλία και γι΄ αυτό εξετάζεται η περίπτωση αγοράς γαλλικών φρεγατών. Συζητήσεις που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μεταξύ των δυο Υπουργείων Ελλάδος και Γαλλίας.

Και οι ανησυχίες μου αυξάνουν, αφού όπως πληροφορούμε από έγκυρη πηγή μου, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, “πέταξε” με το Προεδρικό αεροσκάφος (;;;) μέχρι τη Βασιλεία της Ελβετίας και συναντήθηκε με την Γαλλίδα Κριστί Λαγκάρντ, νυν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όμως σύμφωνα με την πηγή μου, στη συνάντηση παραβρέθηκαν και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες των πέντε Ηπείρων.

Φέρεται δε, πως πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η διαγραφή των χρεών σε παγκόσμιο επίπεδο, διαφορετικά και σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο Πλανήτης θα οδηγηθεί σε Παγκόσμια πολεμική σύγκρουση.

Αλήθεια, τι να λέγει άραγε το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ που επανάκτησε την Εξουσία στην Αμερική; Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ακόμη τη δύναμη να επηρεάζει κεντρικούς τραπεζίτες του Πλανήτη;

Ωστόσο σαν είδηση είναι συγκλονιστική – αν αληθεύει – από τη στιγμή μάλιστα που προ ολίγων ημερών (την περασμένη Δευτέρα) το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε και την τελευταία ένσταση που είχε καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ για ακυρότητα των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail