Τρομάζει το Μαξίμου η συντριβή της Μέρκελ

Η σαρωτική ήττα της Μέρκελ και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), στις εκλογές στη Βάδη – Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία – Παλατινάτο, με τις οποίες άνοιξε η εκλογική χρονιά στη Γερμανία, δημιούργησε ανησυχία και στην Ελλάδα.

Από: newsbreak.gr

Στην Βάδη -Βυρτεμβέργη Το κόμμα της Μέρκελ κατέγραψε ιστορικό χαμηλό, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στη Ρηνανία – Παλατινάτο, όπου το CDU με 27,4% έχασε 4,4%, σε μια περιοχή η οποία επί δεκαετίες θεωρείτο προπύργιό του.

Η εικόνα αυτή ανησυχεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι με μία πρώτη ανάλυση από το επιτελείο του, οφείλεται στις πολιτικές συνέπειες της πανδημίας. Οι Γερμανοί πολίτες τιμώρησαν την Μέρκελ για τα μέτρα που έχει λάβει, μιλάμε φυσικά για τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία όμως είναι ελαφρύτερα από αυτά που ισχύουν στην Ελλάδα. Ειδικά στον τομέα των αποζημιώσεων προς τους επαγγελματίες που υποχρεούνται σε καθολικό κλείσιμο, η Γερμανία έχει δώσει πολλαπλάσια ποσά στήριξης σε σύγκριση με την Ελλάδα.

 

Η μέτρηση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνει ότι η σκληρότητα των μέτρων είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα

Λογικό είναι λοιπόν στο μέγαρο Μαξίμου να ανησυχούν από αυτή την εξέλιξη, καθώς φοβούνται μήπως η δυσαρέσκεια του κόσμου από την παρατεταμένη οριζόντια απαγόρευση στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, εκδηλωθεί στις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Όπου η κυβέρνηση δείχνει να προηγείται σταθερά με διψήφια διαφορά από τον ΣυΡιζΑ, ενώ η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι απείρως καλύτερη από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Τα αποτελέσματα στη Γερμανία σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα δημοσκοπικά ευρήματα, έχουν ήδη προκαλέσει συναγερμό. Αναμένεται να δούμε εάν αυτός ο συναγερμός μετουσιωθεί σε πρόωρες εκλογές όσο η κυβέρνηση έχει το δημοσκοπικό πλεονέκτημα ή εάν θα γίνει πλήρης ανατροπή στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας και της στήριξης επαγγελματιών και εργαζομένων προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα. Ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το κυβερνών κόμμα στις εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail