Το Κίεβο θεσπίζει στρατηγική για το τέλος της κατοχής και την επανένταξη της Κριμαίας!

Peggy_Marco / pixabay
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει θεσπίσει την στρατηγική για τον τερματισμό της κατοχής και επανένταξη του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης.

Το διάταγμα 117/2021 της 24ης Μαρτίου σχετικά με τη θέσπιση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αρχηγού του κράτους, αναφέρει η Ukrinform.

"Να εγκρίνει τη στρατηγική για τον τερματισμό της κατοχής και επανένταξη του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης", αναφέρει το έγγραφο.

Όπως σημειώνεται, η στρατηγική ορίζει ένα σύνολο διπλωματικών, στρατιωτικών, οικονομικών, ενημερωτικών, ανθρωπιστικών και άλλων μέτρων που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, της κρατικής κυριαρχίας της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της μέσω του τερματισμού της κατοχής και επανένταξης της Κριμαίας.

Το έγγραφο προσδιορίζει επίσης προτεραιότητες για το κράτος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών που παραβιάζονται ως αποτέλεσμα της προσωρινής κατοχής της χερσονήσου της Κριμαίας, καθώς και τους κύριους τομείς της σχετικής οικονομικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής, περιβαλλοντικής, πληροφόρησης, άμυνας και πολιτικής ασφάλειας.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει το γραφείο του Προέδρου, η στρατηγική στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ουκρανία είναι συνεπής στις ενέργειές της για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, που παραβιάζεται από την παραμέληση των διεθνών υποχρεώσεών της από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την εντολή να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της στρατηγικής, βάσει της οποίας τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα θα προετοιμάσουν και θα εφαρμόσουν μέτρα για τη διασφάλιση της απο-κατοχής και επανένταξης της χερσονήσου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ενέκρινε τη στρατηγική για τον τερματισμό της κατοχής και επανένταξη του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης στις 11 Μαρτίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail