Ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μπροστά σε «μόνιμο αποτέλεσμα» της τουρκικής επιθετικότητας

Πριν μερικούς μήνες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μάζεψε στο γραφείο του αρκετούς διαπιστευμένους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων τους είπε: «Έχουμε επιλέξει να μην αντιδρούμε δυναμικά στις τουρκικές προκλήσεις επειδή αυτές δεν παράγουν μόνιμο αποτέλεσμα». Πρόκειται για δήλωση ωμού κυνισμού. Ουσιαστικά ο στρατηγός αποκάλυψε ποιος είναι ο λόγος που δεν αντιδρούμε τόσα χρόνια δυναμικά στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και drones πάνω από τα νησιά μας και πρόσφατα στον πλου του «Ορούτς Ρέις» εντός της θεωρούμενης ως ελληνικής υφαλοκρηπίδας – τα αεροσκάφη υποχρεωτικά κινούνται, και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, για να μην έχουν απώλεια στήριξης και συνεπώς δεν μένουν μόνιμα μέσα στον εναέριο χώρο μας, ενώ και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έκανε τη δουλειά του και κάποια στιγμή του τελείωσαν τα καύσιμα και αναγκάστηκε να φύγει κι αυτό από μόνο του. 

Από: capital.gr - Stirlitz
 
Η άρνησή μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όταν αυτή αμφισβητείται έμπρακτα, με το επιχείρημα ότι η επιθετικότητα των Τούρκων δεν παράγει μόνιμο αποτέλεσμα, είναι εκ των πραγμάτων γελοία, ανιστόρητη και ανεδαφική. Με το ίδιο σκεπτικό που διατύπωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ, ακόμη κι αν τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάσουν αύριο τα χωρικά μας ύδατα, δεν θα αντιδράσουμε δυναμικά για να τα διώξουμε αφού και τα πλοία αυτά κάποια στιγμή αναγκαστικά θα φύγουν! Αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πέρα την ίδια συλλογιστική, φανταστείτε π.χ. μία τουρκική τεθωρακισμένη ταξιαρχία να περάσει κάποια στιγμή τα σύνορα του Έβρου, να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, να πάρουν οι στρατιώτες της καφέ από τις τοπικές καφετέριες με take away, να κάνει μεταβολή και να επιστρέψει στην Τουρκία. Με βάση αυτά που είπε ο κ. Φλώρος ούτε σ’ αυτή την περίπτωση θα αντιδράσουμε στρατιωτικά διότι η κίνηση των Τούρκων δεν παρήγαγε κάποιο μόνιμο αποτέλεσμα (και επιπλέον οι Τούρκοι μας άφησαν και συνάλλαγμα)!
 
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά σε ένα «μόνιμο αποτέλεσμα» της τουρκικής επιθετικότητας, το οποίο να μην μπορεί να κρύψει από την ελληνική κοινή γνώμη. Ένα τέτοιο «μόνιμο αποτέλεσμα» θα είναι πολύ πιθανώς η έλευση ενός τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου εντός της θεωρούμενης ως ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η έναρξη εργασιών γεώτρησης στον βυθό - όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και στην κυπριακή ΑΟΖ όπου οι Τούρκοι αφέθηκαν επί χρόνια να αλωνίζουν ανενόχλητοι από την Ελλάδα κι ας ήμασταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αντιδράσουμε ως Εγγυήτρια Δύναμη του νησιού. Τότε πλέον θα έχει καταρρεύσει το παραμύθι που μας πουλάει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, θα έχουν τελειώσει τα ψέματα, και θα έχει αποκαλυφθεί η απόλυτη γύμνια της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Πιθανότατα να οδηγηθούμε σε πτώση της κυβέρνησης, σε σοβαρό κλονισμό ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος και σε μια νέα Μεταπολίτευση. Αυτό το ενδεχόμενο θέλει να αποφύγει πάση θυσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να αναβάλει όσο μπορεί την εμφάνιση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου έχει εφεύρει την κοροϊδία των δήθεν «διερευνητικών επαφών» προσπαθώντας απλώς να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα, να κλωτσήσει το τενεκεδάκι πιο κάτω ελπίζοντας στο μεταξύ να πεθάνει ο Ερντογάν, να καταρρεύσει η τουρκική οικονομία, να μας σώσουν οι εξωγήινοι, να πέσει αστεροειδής στην Τουρκία ή δεν ξέρω τι άλλο. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο το οποίο η ίδια δημιούργησε με τη στάση που επέλεξε να τηρήσει.
 
Τόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες όσο και πολλά από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που συντηρούνται οικονομικά από κρατικά κονδύλια, εξακολουθούν να παραπλανούν την κοινή γνώμη επιμένοντας ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά είναι οι ενδεδειγμένοι και πως η πορεία που έχει πάρει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι μονόδρομος – και τα δύο ξεδιάντροπα ψέματα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν όλοι αυτοί και, δυστυχώς για εμάς, τα διλήμματα πολύ πιο άμεσα και αδυσώπητα από όσο μας τα εμφανίζουν. Θα πάω κατ’ ευθείαν στην καρδιά του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με την Τουρκία, και θα θέσω δύο πολύ ξεκάθαρα ερωτήματα προς όλους τους φίλους αναγνώστες και σχολιαστές του forum. Αν το επιθυμεί κάποιος ας τα απαντήσει δημοσίως, αν όχι ας τα απαντήσει στον εαυτό του:
 
Σε περίπτωση που τους προσεχείς μήνες οι Τούρκοι φέρουν ένα πλωτό γεωτρύπανό τους λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα κάποιου νησιού μας, εντός της θεωρούμενης από το διεθνές δίκαιο ως ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και αρχίσουν τις εργασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων,
1) ποια πιστεύετε ότι θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; 
2) ποια θεωρείτε ότι θα έπρεπε να είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; 
 
Παραθέτω τις δικές μου απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα:
1) η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντιδράσει παρά τη δημιουργία «μόνιμου αποτελέσματος» από πλευράς των Τούρκων, 
2) η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα να απαγορεύσει στο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο να εκτελέσει εργασίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail