Τρέχουν και δε φτάνουν… ακόμη δεν κατάλαβαν πως μόνο η άμεση ΑΟΖ με Κύπρο σώζει τη κατάσταση;

Ακριβώς, πάλι τρέχουν λαχανιασμένοι δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να ακυρώσουν τα τόσα πολλά κακά που οι ίδιοι έβαλαν σε πράξη, να σώσουν μια κατάσταση που οι ίδιοι έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο.

Από: infognomonpolitics.gr - Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 

Το ίδιο δεν είχαν κάνει και τότε, όταν οι Τούρκοι και οι πουλημένοι Λίβυοι τα «έκαναν πλακάκια» για να διαλύσουν την ελληνική θάλασσα. Το θυμάστε; Το θυμάστε καλά;!

Και είναι τώρα ορατός ο κίνδυνος μιας προσεχούς συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, αυτή τη φορά, πάλι πάνω σε θαλάσσιες περιοχές που η Ελλάδα εγκληματικά απερίσκεπτα «άφησε ελεύθερες», άφησε να γίνουν «ξέφραγο αμπέλι» όπου όλοι μπορούν να μπουν και να το οικειοποιηθούν.

Η «τρελή» ΑΟΖ που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την αιγυπτιακή έως τον 28ο μεσημβρινό ανατολικά έδεσε τα χέρια της Ελλάδας και έλυσε τα χέρια της Τουρκίας.

Αυτό το ήξεραν πάρα πολύ καλά οι Έλληνες κυβερνώντες, το ήξεραν τέλεια, ωστόσο δεν δίστασαν καθόλου να το δεχθούν:

1) πουλώντας στη Τουρκία και στην Αίγυπτο τεράστιες θαλάσσιες ζώνες ελληνικής ΑΟΖ

2) απομονώνοντας εντελώς τη Κύπρο, σαν να ήθελαν να την τιμωρήσουν για κάποιο ανθελληνικό έγκλημα που (δεν) έκανε.


Τί νόμιζαν οι Έλληνες κυβερνώντες υπογράφοντας την κατάπτυστη, εγκληματική ΑΟΖ με Αίγυπτο; Ότι τα πράγματα θα σταματούσαν εκεί και όλα θα ήταν μέλι-γάλα;

Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι αυτοί οι κυβερνητικοί θα μπορούσαν να έχουν τόσο λίγο μυαλό σκεφτόμενοι κάτι παρόμοιο και ούτε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν τόσο πολιτικά λειψοί ώστε να μη μπορούν να αντιληφθούν τί πήγαν να κάνουν και έκαναν!

Η αυθόρμητη γνώμη που έρχεται στο νου είναι πως όταν οι Έλληνες συμφώνησαν το έκτρωμα-ΑΟΖ με την Αίγυπτο, γνώριζαν κάλλιστα τί έκαναν, δηλαδή γνώριζαν κάλλιστα ότι παρέδιδαν στη Τουρκία όλη την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, γνώριζαν κάλλιστα ότι περιόριζαν τραγικά την Ελλάδα σε μια ΑΟΖ μόλις τριών μεσημβρινών (!!) στη Μεσόγειο, χωρίς καμία ΑΟΖ με Λιβύη και με το μισό Αιγαίο παραδομένο στη Τουρκία,

(άλλωστε η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. μόνο ως το Ταίναρο, που ηλιθιοειδώς πανηγύρισαν οι κυβερνητικοί αυτό και μόνο δείχνει!!).


Απαράδεκτα όλα ετούτα, παρανομίες εναντίον της ίδια της χώρας τους απ’ τους ίδιους τους Έλληνες, εγκλήματα που πληγώνουν τη χώρα τους την Ελλάδα αμετάκλητα και οριστικά, ταυτόχρονα ευνοώντας ξεδιάντροπα και σχιζοφρενικά τους εχθρούς της Τούρκους.

Δεν υπάρχει μάλλον κανείς στο κόσμο που να μην αντιλαμβάνεται ότι μια τοιαύτη συμπεριφορά σημαίνει αυτομάτως προδοσία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εθνικής νόμιμης κυριαρχίας και ολόκληρου του λαού ο οποίος σίγουρα δεν έδωσε ποτέ κανένα πληρεξούσιο σε κυβερνώντες να ευνοήσουν τον ξένο ενάντια στον Έλληνα!

Σε οποιαδήποτε χώρα στο κόσμο οι κυβερνώντες να δημιουργούσαν καταστάσεις όπως αυτές που δημιουργήθηκαν μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Τουρκίας, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να μην στοιχειοθετούταν η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και επομένως άμεσης λογοδοσίας και τιμωρίας.

Τρέχουν τώρα πανικόβλητοι οι Έλληνες δεξιά και αριστερά να προλάβουν τί; Να μη κάνουν οι άλλοι εκείνο που αυτοί οι ίδιοι οι Έλληνες τους έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν;! Να μην επωφεληθούν οι εχθροί της Ελλάδας και την κατακερματίσουν γεωγραφικά, οικονομικά, γεω-στρατηγικά;!

Φοβερές μειοδοσίες κατακεραυνώνουν τους Έλληνες κυβερνώντες. Φοβεροί εγκληματικοί ενδοτισμοί των Ελλήνων κυβερνώντων έφεραν σήμερα σιγά-σιγά την Ελλάδα σε μια κατάσταση τρομερής εθνικής απώλειας προς όφελος του προπατορικού ορκισμένου εχθρού.

Θα μας πει επιτέλους κάποιος πώς ονομάζεται αυτό; Όλοι φοβούνται – υποκριτές – τη λέξη! Φοβούνται να τη σκεφτούν, και να την πουν επίσης, να τη φωνάξουν, είναι διάχυτη παντού και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί ναι, η αλήθεια είναι αυτή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα, μπροστά στο πολιτικό, γεωγραφικό, οικονομικό και ηθικό χαμό που οι «άλλοι» ετοιμάζουν για την Ελλάδα, να κλείνει τα μάτια του και τ’ αυτιά του και προπαντός να σωπαίνει.

Εκεί που φτάσαμε, εκεί που φαίνεται πως μπορούμε να φτάσουμε, δηλαδή εκεί που μας έφτασαν κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί ανεύθυνοι σε υπάκουη «συνεργασία» με τους επιτήδειους ξένους, μια και μόνο μια είναι η λύση που μπορεί:

– να «εξαγοράσει» εν μέρει το φταίξιμό τους

– να σώσει την ελληνική εθνική παρουσία:

μια είναι η πράξη που πρέπει αμέσως, αμεσότατα να κάνουν αυτοί οι κυβερνώντες πριν η Ελλάδα βυθιστεί σε ολική ανυποληψία και τραυματικό κατακερματισμό:


ΑΜΕΣΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΑΟΖ ΜΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ

και να σταλούν πάραυτα στον ΟΗΕ τα ήδη προ πολλού υπάρχοντα σχετικά ντοκουμέντα με βάση τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.


ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΌ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ Της ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΠΌ ΟΠΟΙΑ ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

Ο Δένδιας τρέχει στο Κάιρο. Να τρέξει. Αλλά εκείνο που υποχρεούται να κάνει εξάπαντος είναι να συμφωνήσει αμέσως με τον Χριστοδουλίδη για την άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου όπως ρητά προβλέπει ο κοινοτικός χάρτης ΑΟΖ

Μόνο η οριοθέτηση αυτής της ΑΟΖ (επιτέλους) θα σώσει την Ελλάδα!

Οτιδήποτε άλλο θα είναι ολέθριο χάσιμο χρόνου.

Βεβαίως ξέρουμε πως θα υπάρξει μια τουρκική αντίδραση.

Το «θέμα» όμως είναι άλλο: ποια μπορεί να είναι η τουρκική αντίδραση μπροστά σε μια κατάσταση που διαμορφώθηκε ακραιφνώς βασιζόμενη στον διεθνή νόμο;


Η Τουρκία θα παραγνωρίσει αυτόν τον απολύτως «νόμιμο» διεθνή νόμο που είναι η UNCLOS τον οποίο η Ελλάδα θα έχει ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ και θα τεθεί κόντρα σε όλη την διεθνή κοινότητα με όλα τα ρίσκα που αυτό μπορεί να συμπαρασύρει γι’ αυτήν;!

Η γνώμη μας είναι πως η Τουρκία δεν θα κάνει τίποτα εναντίον του προφανούς διεθνούς νόμου που θα εκτελέσει η Ελλάδα. Μπορεί να «φωνάξει», να απειλήσει, να «διαμαρτυρηθεί» για «ελληνικές παρανομίες» – αλλά δεν μπορεί να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον μιας εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας!

Όταν η Ελλάδα «οριοθέτησε» έστω μπασταρδεμένα αλλά με βάση την UNCLOS με την Αίγυπτο κόβοντας στη μέση την παράνομη «τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ». Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ που η Ελλάδα της χαλούσε τα συμφέροντα!!

Και με μια ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου το ίδιο θα κάνει, όσο και να φωνάζει.


Η Ελλάδα όμως έχει και ένα άλλο ατού: και είναι καιρός να το χρησιμοποιήσει: η Ελλάδα να ζητήσει την επέμβαση της Γαλλίας, που ίσα-ίσα αυτό περιμένει για να δώσει ένα καλό μάθημα στους Τούρκους, που από πέρσι τους το οφείλει!!

ΑΟΖ με Κύπρο λοιπόν, συναγερμός σε όλο τον ελληνικό στόλο και αεροπορία και κάλεσμα της Γαλλίας σε συμμαχία για οποιοδήποτε «στραβοπάτημα» της Τουρκίας.

Γερμανία και ΗΠΑ μπορούν να έχουν όσες αντιρρήσεις θέλουν, δεν μπορούν όμως να επιβληθούν στη Γαλλία έτσι όπως δυστυχώς οι Έλληνες τους έμαθαν να κάνουν μες την Ελλάδα!

Σε αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή να συνταχθούν όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις απαιτώντας οριοθέτηση με Κύπρο πριν είναι πολύ αργά.

Στη σημερινή συγκυρία ο κάθε Έλληνας πολιτικός οποιουδήποτε «χρώματος» δεν πρέπει και δεν μπορεί να έχει στο νου παρά μόνο την σωτηρία και την ύπαρξη της πατρίδας του – και να πάψει πάραυτα να «ακούει» τον ξένο, να «προσκυνάει» τον ξένο, να «υπακούει» στον ξένο, να φοβάται τον ξένο!!


Όλοι να ακουστούν, όλοι να απαιτήσουν και να κερδίσουν αυτή τη σωτηρία της Ελλάδας: ΑΟΖ με Κύπρο!!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail