Πακτωλός γερμανικού χρήματος σε ισλαμιστές τρομοκράτες με πρόσχημα την πανδημία!

Μεγάλο σκάνδαλο στην Γερμανία - Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το ταμεία αρωγής για τον Covid-19 που προορίζονται για επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν καταλήξει στις τσέπες των σκληρών ισλαμιστών τρομοκρατών, αναφέρουν  γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας του Βερολίνου που διέταξαν περισσότερες από 100 έρευνες για απάτη.

Από: newsbreak.gr

Η κατάχρηση της βοήθειας για τον κορωνοϊό που μετατρέπεται σε χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων αποκαλύφθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχει υποψία για άμεση χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», ανέφερε πηγή της αστυνομίας του Βερολίνου στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διωκτικές αρχές στην πρωτεύουσα της Γερμανίας διεξάγουν επί του παρόντος περισσότερες από 100 έρευνες για πιθανή κατάχρηση της βοήθειας για τον κορωνοϊό που μετατράπηκε σε χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Περίπου 60 άτομα, καθώς και τζαμιά και άλλες μουσουλμανικές ενώσεις, στοχοποιούνται από τις έρευνες.

Η απάτη μπορεί να επιφέρει μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για τους δράστες, που κυμαίνονται από πέντε έως 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα στις πιο επιβαρυντικές περιπτώσεις. Τα κεφάλαια προορίζονταν αρχικά για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία και δεν είναι σαφές πώς τα μετρητά κατέληξαν στα χέρια ισλαμιστικών ομάδων.

Η κατάχρηση χρημάτων εκτιμάται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ περίπου 250.000 ευρώ κατασχέθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ερευνών. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν χρήματα για την άμεση υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή.

Τα μέλη της παράνομης ισλαμιστικής οργάνωσης Jama’atu Berlin πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ των παραληπτών των κονδυλίων. Η ομάδα μπήκε στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης από την αστυνομία του Βερολίνου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Συμμετείχαν περίπου 850 αστυνομικοί, σε επιδρομές σε σπίτια των μελών της ομάδας και σε άλλες τοποθεσίες. Η ομάδα διακρίνεται για την σκληρή σαλαφιστική ιδεολογία στο διαδίκτυο και το ιδιαίτερο μίσος προς τους Εβραίους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail