Η Άγκυρα θα προσλάβει ρουμανικές εταιρείες ασφαλείας για να αντικαταστήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη

Freepen.gr - Πηγές ανέφεραν στο 218 News, ότι η Τουρκία ενημέρωσε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιαν Κούμπις για τη δέσμευση της Άγκυρας να αποσύρει τους Σύριους μαχητές από τη χώρα. Η πηγή επεσήμανε μια αξιοσημείωτη τουρκική διπλωματική κίνηση με τη Ρουμανία, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της τελευταίας ως "περιφερειακή χώρα που παίζει ρόλο στη Λιβύη".

Οι πηγές ανέφεραν ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί προοίμιο για να ανοίξει ο δρόμος για τη χρήση εκπαιδευτών ή εμπειρογνωμόνων από τη Ρουμανία για να εργαστούν στη Λιβύη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου συναντώνται τα συμφέροντα της Τουρκίας. Σημείωσαν ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει ρουμανικές επιχειρήσεις για να αντικαταστήσει τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το 218 News, Τούρκοι αξιωματούχοι κατέστησαν επίσης σαφές στον Κούμπις ότι η παρουσία Σύριων μαχητών στη Λιβύη ήταν εναρμονισμένη με μια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) και των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης. Η Αγκυρα επιβεβαίωσε την απόσυρση άνω του 80% των συριακών μαχητών από τη Λιβύη, ενώ γίνονται ρυθμίσεις για την απόσυρση των υπόλοιπων δυνάμεων.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα πως η Τουρκία όσους αποσύρει, τόσους αντικαθιστά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail