Αγριεμένη Ζαχάροβα κατά Κιέβου-Δύσης: Εχθρική ενέργεια η όποια κίνηση στην Κριμαία

Freepen.gr - Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραμένουν ταραγμένοι ενόψει της έβδομης επετείου της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στους τρεις πυλώνες για τους οποίος μίλησε την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα από τους οποίους θα εξαρτηθεί η πολιτική της "επιστροφής" της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στην Ουκρανία, τους χαρακτήρισε "επισφάλειες" και τόνισε πως δεν υπάρχουν  "πλατφόρμες" για τη συζήτηση των "φανταστικών πόνων" του Κιέβου με άλλες χώρες να πείσουν το λαό της Κριμαίας να αλλάξει την απόφασή του, που έλαβε στο δημοψήφισμα του 2014. 

«Όλες οι προσπάθειες του Κιέβου να επιστρέψει η Κριμαία στην Ουκρανία είναι παράνομες και δεν μπορούν να θεωρηθούν ως τίποτα άλλο από απειλή επιθετικότητας εναντίον δύο περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα θεωρήσουμε τη συμμετοχή οποιωνδήποτε χωρών και οργανισμών σε τέτοιες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας για την πλατφόρμα της Κριμαίας, ως εχθρική κίνηση έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ως άμεση καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σήμερα, οι αρχές του Κιέβου καταπατούν ξεδιάντροπα το διεθνές δίκαιο με την υποστήριξη των Δυτικών χειριστών τους. Η πολιτική τους για αναγκαστική Ουκρανοποίηση, η ενθάρρυνση του νεοναζισμού, η παραβίαση των γλωσσικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εθνοτικών μειονοτήτων και των ρωσόφωνων πολιτών, η καταπολέμηση της διαφωνίας, η προπαγάνδα της Ρωσοφοβίας και η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης-όλα αυτά απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την Κριμαία της Ρωσίας και τις περιφέρειες και τους πολίτες της Ουκρανίας από το Κίεβο,  υπογράμμισε η Ζαχάροβα που έκλεισε ως εξής:

«Προτρέπουμε την Ουκρανία και άλλα κράτη που υποστηρίζουν τις ουκρανικές "πρωτοβουλίες" να σεβαστούν τη νόμιμη επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας και την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail