Οι Ρώσοι ξετρύπωσαν...νοσοκομείο σε τεχνητό σπήλαιο στη Συρία που έφτιαξαν ισλαμιστές της Τουρκίας!

Freepen.gr - Εμπειρογνώμονες εκρηκτικών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ένα άδειο σπήλαιο στο Ιντλίμπ αυτή την εβδομάδα, όπου ισλαμιστές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία είχαν δημιουργήσει νοσοκομείο, αναφέρει το ΑΜΝ News.

Ο διοικητής των ρωσικών μηχανικών δυνάμεων, συνταγματάρχης Roman Bismartni, δήλωσε: "Είναι ένα από τα πιο εξοπλισμένα μέρη που έχουν βρει οι δυνάμεις μας".

Και συνέχισε: "σε αυτό το σπήλαιο υπήρχε ένα σύγχρονο νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο για να δέχεται εξωτερικούς ασθενείς και να εκτελεί πολύπλοκες λειτουργίες και επέτρεψε να φιλοξενήσει μέχρι 100 άτομα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "το σπήλαιο ήταν εξοπλισμένο για δύο χρόνια από μια σχετικά μικρή, αλλά πολύ βίαιη ομάδα, τη Jaysh Al-Izza, η οποία είναι γνωστή για τον εξτρεμισμό της και την άρνησή της να διαπραγματευτεί τόσο με τις συριακές αρχές όσο και με άλλες παράνομες ένοπλες ομάδες".

Η ομάδα αυτή που υποστηρίζεται από την Τουρκία είχε δημιουργήσει ένα τεχνητό σπήλαιο στην πλαγιά ενός ψηλού λόφου, με πολλές εισόδους στην κοιλάδα του βουνού. Το σπήλαιο είναι σχεδόν αόρατο από τον αέρα, και μια γραμμή υψηλής τάσης περνά δίπλα του, καθώς αυτό επέτρεψε στους μαχητές να κρατήσει το μυστικό χώρο του νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Jaysh Al-Izza ήταν μία από τις ισχυρότερες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που λειτουργούσαν κατά μήκος του άξονα Hama-Idlib.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail