Μετά τις εκλογές θα σας πουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσες νέες θυσίες πρέπει να κάνετε

Simedblack / pixabay
Η γλώσσα της επικοινωνίας δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα πλέον. Σήμερα το πρωί ακούσαμε ένα νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, με το οποίο ανακοίνωσε μερικά πρόσθετα μέτρα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Η εισαγωγή του δεν έκρυβε κάποιες εκπλήξεις, αφού και πάλι περιείχε πανηγυρισμούς για την οικονομική του πολιτική. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Πανηγυρισμούς που βασίζονται σε ρητορικές ακροβασίες, και όχι στην πραγματικότητα. 

Προσέξτε τι μας είπε: 

1. "Η Ελλάδα είχε τη δεύτερη μικρότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ". Δεν είπε ότι είχαμε την μικρότερη ποσοστιαία αύξηση της επίσημης ανεργίας, ούτε φυσικά τους λόγους. 

Θα τους πω εγώ, και οι βασικοί είναι τέσσερις: 

α) Η ανεργία στην Ελλάδα ήταν ήδη πολύ υψηλότερη στην ΕΕ και με το 2020 ξεπέρασε το 20%.
β) Η επίσημη ανεργία συγκρατείται προσωρινά γιατί πολλές επιχειρήσεις δεν κηρύσσουν πτώχευση για να εισπράττουν τις επιχορηγήσεις από το κράτος και οι εργαζόμενοι τα επιδόματα.
γ) Έχει σταματήσει σημαντικό μέρος της "μαύρης" και "αδήλωτης εργασίας", που δεν καταγράφεται.
δ) Στην χώρα μας το ποσοστό που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. 

2. "Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία". Εδώ αναφέρεται στα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020, δεν κάνει όμως σύγκριση με τις άλλες χώρες τις ΕΕ, γιατί; 

Απλούστατα γιατί είναι το τρίτο χειρότερο της ΕΕ. Και αποκαλύπτει την αλχημεία της κυβέρνησης στην ανεργία, γιατί πως γίνεται η χώρα με την τρίτη χειρότερη ύφεση στην οικονομία να έχει την μικρότερη αύξηση της ανεργίας; 

Δυστυχώς η άσχημη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον με επικοινωνιακές χειραγωγήσεις, μάλιστα σύντομα θα γίνει χειρότερη. Οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν, η επιλογή των πρόωρων εκλογών φαίνεται είναι κοντά, μόλις το επιτρέψει η πανδημία. 

Μετά τις εκλογές θα μας πουν: πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσες νέες θυσίες πρέπει να κάνουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail