Ο τρίτος αθόρυβος Σκορπιός στα χέρια της Ινδίας κι έρχονται άλλοι τρεις!

Freepen.gr - Το ινδικό ναυτικό έθεσε σήμερα σε υπηρεσία το INS Karanj, το τρίτο ηλεκτρικό υποβρύχιο ντίζελ κατηγορίας Scorpene. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα Naval Dockyard στη Μαχαράστρα της Βομβάης.

Συνολικά έξι υποβρύχια Scorpene γαλλικής προέλευσης (κατηγορίας Kalvari) κατασκευάζονται στην Ινδία. Η σύμβαση ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αδειοδοτημένη παραγωγή τους υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2005 στο πλαίσιο του "Project 75".

Το πρώτο υποβρύχιο, INS Kalvari τέθηκε σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2019.

Τα υποβρύχια Scorpene διαθέτουν stealth με προηγμένες τεχνικές ακουστικής σιγής, χαμηλά επίπεδα ακτινοβολούμενου θορύβου, υδροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα και την ικανότητα να ξεκινήσει μια επίθεση στον εχθρό χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας.

Μπορούν να αναλάβουν πολυσχιδείς τύπους αποστολών, όπως πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, συλλογή πληροφοριών, τοποθέτηση ναρκών, επιτήρηση περιοχής κλπ. Η Ινδία έχει επίσης εγκρίνει την απόκτηση πάνω από 100 βαρέων τορπιλών που θα εξοπλίσουν αυτά τα υποβρύχια.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail