Ραγδαίες εξελίξεις - Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της από την Ουάσινγκτον

Sputnik / Anton Denisov
Freepen.gr - Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακλήθηκε στη Μόσχα για διαβουλέυσεις αναφορικά με τη συνέχεια των σχέσεων της χώρας με την Ουάσινγκτον και τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δήλωση που αναγγέλλει την ανάκληση του απεσταλμένου το βράδυ της Τετάρτης, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι "ο πρεσβευτής ήταν απαραίτητο να μεταβεί στη Μόσχα για "διαβουλεύσεις για να αναλυθείτι πρέπει να κάνει και πού να κατευθυνθεί στο πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ.Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων σχετικών υπηρεσιών θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις με τον Αντόνοφ για τις σχέσεις των ΗΠΑ που προχωρούν".

Με την ομάδα του Μπάιντεν στην εξουσία για σχεδόν δύο μήνες, ήταν μια καλή στιγμή να αναλύσουμε "πού πετυχαίνει και πού αποτυγχάνει", πρόσθεσε.

Για εμάς, είναι σημαντικό να καθορίσουμε πιθανούς τρόπους ευθυγράμμισης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, οι οποίες παραμένουν σε σκληρές συνθήκες αφού οδηγήθηκαν αποτελεσματικά σε αδιέξοδο από την Ουάσινγκτον τα τελευταία χρόνια.

Η Μόσχα "ενδιαφέρεται να αποφύγει την μη αναστρέψιμη υποβάθμιση" των δεσμών της με την Ουάσινγκτον, δήλωσε η Ζαχάροβα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν κατανοούν επίσης τους κινδύνους ενός τέτοιου σεναρίου.

Η είδηση της ανάκλησης του πρεσβευτή ήρθε ώρες μετά αφότου το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Τετάρτη ανακοίνωσε την επέκταση των κυρώσεων της Ουάσιγκτον στις εξαγωγές προς τη Ρωσία. Οι νέοι περιορισμοί επιβλήθηκαν για την υποτιθέμενη συμμετοχή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου Alexey Navalny.

Ωστόσο εκτός των κυρώσεων δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις δηλώσεις Μπάιντεν στο ABC ως προς το "δολοφόνο Πούτιν" και το "ότι θα πληρώσει".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail