Προσοχή ο Τούρκος την...πέφτει στον Μακρόν: "Έχουμε μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας"

Republic of Türkiye Directorate of Communications
Freepen.gr - Η Τουρκία και η Γαλλία έχουν σχέσεις που πηγαίνουν πίσω αιώνες στην εποχή του οθωμανού σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και του βασιλιά Φραγκίσκου Α' της Γαλλίας και έχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Ως δύο ισχυροί σύμμαχοι εντός του ΝΑΤΟ, μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικές συνεισφορές στις προσπάθειες για ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη σε μια τεράστια γεωγραφία, που εκτείνεται από την Ευρώπη στον Καύκασο, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική", δήλωσε ο Ερντογάν στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν σε βιντεοκλήση την Τρίτη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να λάβουν κοινά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι ο διάλογος μεταξύ των ηγετών τους είχε σημαντικό ρόλο στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με δήλωση της διεύθυνσης προεδρικών Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν σημείωσε στην τηλεδιάσκεψη ότι μιλούσε ξανά με τον Πρόεδρο Μακρόν της Γαλλίας μετά από μια μακρά παύση και επέκτεινε τους χαιρετισμούς του στον γαλλικό λαό στο πρόσωπο του Προέδρου Μακρόν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις εάν το Παρίσι δείξει την ίδια προθυμία, ανέφερε το Reuters.

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές μέσα από άρθρα ότι αν σε ένα ζήτημα υφίστανται ευνοϊκές συγκυρίες σήμερα, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για το αύριο. Η Αγκυρα κάνει προσπάθεια να προσεγγίσει το Παρίσι, τόσο επικοινωνιακά με διάφορες δηλώσεις, όσο και στοχευμένα όπως ήταν η τοποθέτηση παλιού συμφοιτητή του Μακρόν ως νέου πρέσβη στη Γαλλία ή το γεγονός πως συγκεκριμένη γαλλική μάρκα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες των προς αντικατάσταση μοντέλων της VW του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail