Έξι υποβρύχια έβγαλε στον Εύξεινο Πόντο η Ρωσία: Στενό μαρκάρισμα στη νατοϊκή άσκηση

φωτο Αndrew Βutkο
Freepen.gr - Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε από τους Times της Μόσχας στις 19 Μαρτίου 2021, η Ρωσία έχει αναπτύξει και τα έξι υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καθώς οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν στην περιοχή. Ο διοικητής του υποβρυχίου στολίσκου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Πλοίαρχος, Ανατόλι Βαρόχκιν, κάλεσε την ανάπτυξη "άνευ προηγουμένου".

Η ανάπτυξη των έξι υποβρυχίων πραγματοποιήθηκε καθώς 18 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ με 10 αεροσκάφη και 2.400 στρατεύματα πρόκειται να ξεκινήσουν πολυεθνικές ασκήσεις υπό την ηγεσία της Ρουμανίας με τίτλο "Sea Shield 21".

Η "Sea Shield 21" αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων της Ρουμανίας και άλλων μελών του ΝΑΤΟ. Από εκεί, η μόνιμη ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ, αποτελούμενη από ισπανικές, τουρκικές, βουλγαρικές και ρουμανικές φρεγάτες, θα καταπλεύσει σε λιμάνια της Τουρκίας και της Γεωργίας.

Η Ρωσία θεωρεί την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά στην παλιά Σοβιετική σφαίρα επιρροής της ως βασικό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail