"Ένα έθνος, δύο κράτη": Ταξίδια χωρίς διαβατήριο ανάμεσα σε Τουρκία κι Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Οι πολίτες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσουν ταξίδια χωρίς διαβατήριο μεταξύ των δύο χωρών την 1η Απριλίου μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ Άγκυρας και Μπακού, δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Το πρωτόκολλο επιτρέπει στους υπηκόους και των δύο χωρών να "ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται τα διαβατήριά τους και μόνο με την παρουσίαση των δελτίων ταυτότητας νέας γενιάς", ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση.

Ο νέος κανονισμός θα «ενισχύσει τους ήδη υπάρχοντες ισχυρούς δεσμούς μας με το Αζερμπαϊτζάν, όπως εκφράζεται στο σύνθημα "Ένα Έθνος, δύο κράτη"», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αζερμπαϊτζάν ομόλογός του Ιλχάμ Αλίγιεφ υπέγραψαν το πρωτόκολλο κατά τη διήμερη επίσκεψη του Ερντογάν στο Μπακού στις 10 Δεκεμβρίου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail