Οι μισθοφόροι της Τουρκίας καλλιεργούν χασίς και ξεπλένουν μαύρο χρήμα στην Αφρίν

Freepen.gr - Αξιόπιστες πηγές μεταφέρουν στο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) πως στο κατεχόμενο από φιλοτουρκικές ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες καντόνι της Afrin, πολλές εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων των, Ahrar Al-Sham, ο Σουλτάνος Murad, Ahrar Al-Sharqiyyah και Al-Jabha Al-Shamiyyah, καλλιεργούν χασίς στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, η φύτευση χασίς λαμβάνει χώρα σε μεγάλους χώρους στο Maydan Ikbis, Kharab Saluk και Sawarka τα οποία συνδέονται με την περιοχή Raju χωρίς να παρεμποδίζεται από κανέναν.

Επιπλέον, οι παρατάξεις μετέτρεψαν την πόλη και την ύπαιθρο της Αφρίν σε γόνιμο έδαφος για επιχειρήσεις ξεπλύματος χρήματος, με την πλήρη συναίνεση της Τουρκίας, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε πλήρη εικόνα των Τούρκων αξιωματικών και διοικητών που είναι παρόντες στην Αφρίν. Σύμφωνα με πηγές του SOHR, το ξέπλυμα χρήματος διευκολύνθηκε από διοικητές φατριών που ξεπλένουν επίσης τα χρήματα που κέρδισαν μέσω λεηλασιών και κλοπών ιδιοκτησιών των κατοίκων της Afrin.

Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα των πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι οι επιχειρήσεις του διοικητή του Τμήματος "Suleiman Shah", Mohammed Al-Jasem "Abu Amsha". Ο Abu Amsha έχει μετατρέψει το Σέιχ Χαντίντ σε ένα ιδιωτικό βασίλειο, άνοιξε ένα εμπορικό κέντρο, καφέ και άλλες επιχειρήσεις με την τουρκική υποστήριξη και μετά την λεηλασία των  περιουσιών των κατοίκων αλλά και την...παρακράτηση 300-600 δολαρίων από τις αποδοχές των μισθοφόρων που εστάλησαν  στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Η πιο εξέχουσα επιχείρηση του Abu Amsha ήταν το νοσοκομείο το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που είχε κατασχεθεί στο Σέιχ Χαντίντ με λεηλατημένα χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail