Παρέλαση χωρίς λαό είναι ομελέτα χωρίς αυγά

Παρέλαση χωρίς λαό είναι ομελέτα χωρίς αυγά, για να το πω απλά και λαϊκά. Επίσης αν θέλεις να εμπνεύσεις ανδρεία και τόλμη, δε βάζεις τις ένοπλες δυνάμεις να παρελαύνουν με μασκούλες. Υποτίθεται ότι παρελαύνει το ετοιμοπόλεμο στράτευμα και μάλιστα έχεις και επίλεκτες δυνάμεις για τις πολύ επικίνδυνες αποστολές, από τις οποίες ίσως δεν ξαναγυρίσει κανείς. Στον πόλεμο θα τους έστελναν με μάσκες να μην κολλήσουν κορονοϊό; Για να ξέρουμε δηλαδή. 

Οι παρευρισκόμενοι ας φορούσαν και σκάφανδρο, δε θα τους στείλουμε στην μάχη, ευτυχώς δηλαδή, γιατί με δαυτους θα μας έμενε ένας δρόμος μέχρι τη γωνία στο περίπτερο. Αλλά το στράτευμα στέλνει το μήνυμα της αυταπάρνησης μπροστά στο θάνατο. 

Δεν είναι γκαλά η παρέλαση, σουαρέ με φοντάν και champagne Dom Perignon να είμαστε comme il faut. Είναι συμβολισμός, είναι ένδειξη δύναμης και ισχύος. Ως εκ τούτου αξιοπρεπής η παρουσία του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων χτες, χωρίς τη δυναμική ωστόσο που δίνει η παρουσία του κόσμου και χωρίς την έμπνευση που θα έπρεπε να δίνει το γενναίο παράστημα. 

Θα την ήθελα επίσης και κάπως πολυπληθέστερη.
Σαν μικρή μου φάνηκε. 

Αλλά είπαμε. Όλα να έρθουν στα μίζερα μέτρα τους. Ακόμη και η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ελένη Παπαδοπούλου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail