Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους «ειδικούς» τεστάρει τις αντοχές μας

Η ευκαιρία που έχει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να «φάει» την τρίτη κατά σειρά εθνική επέτειο και το δεύτερο κατά σειρά Πάσχα, με πρόσχημα πάντα τον κορωνοϊό, είναι υπερβολικά καλή για να την αφήσει να πάει χαμένη. Για να ακυρώσει ουσιαστικά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Επανάσταση, και για να κρατήσει τις εκκλησίες κλειστές τη Μεγάλη Εβδομάδα, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί» όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης εκπρόσωπός της Στέλιος Πέτσας. Θα «σπρώξει» με τον στανιό τα lockdown μέχρι τα μέσα Μαΐου, αδιαφορώντας απολύτως για το αν καταστρέφονται οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και για το αν έχουν χαντακωθεί ψυχολογικά και μορφωτικά εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ήδη από την Πρωτοχρονιά έβγαινε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Παγώνη και έλεγε με περισσή χαιρεκακία στον κόσμο: «Ξεχάστε τα καρναβάλια, ξεχάστε την 25η Μαρτίου και ξεχάστε και το Πάσχα»; Πώς το ήξερε από τότε η συγκεκριμένη κυρία ότι θα έχουμε έξαρση των θετικών δειγμάτων και επικίνδυνη αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων μέχρι τα μέσα Μαΐου, δηλαδή πέντε μήνες αργότερα; Αμφιβάλλω πολύ πλέον για τις ιατρικές ικανότητες των «ειδικών» που συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη, αλλά υποκλίνομαι στο προφητικό τους χάρισμα. Εννοείται βέβαια πως αφού θα έχει «φάει» και το Πάσχα η κυβέρνηση, αμέσως μετά, στις 14 Μαΐου όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ως εκ θαύματος όλα θα ομαλοποιηθούν και θα ανοίξουμε ως χώρα και ως αγορά για να υποδεχτούμε τους τουρίστες με σύνθημα «all you want is Greece» ώστε να μπει και κανένα ευρώ στο κρατικό ταμείο. Είναι απελπιστικά προβλέψιμη πλέον η κυβερνητική τακτική.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους «ειδικούς» μάς δουλεύει ψιλό γαζί και τεστάρει τις αντοχές μας. Τα όσα θλιβερά έγιναν στη Νέα Σμύρνη τις τελευταίες μέρες φανερώνουν ότι η κυβέρνηση έχει κυριολεκτικά χάσει τη μπάλα με την επιδημία του κορωνοϊού και έχει αποκοπεί πλήρως τόσο από την πραγματικότητα όσο και από την κοινή λογική. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον πρωθυπουργό που ενώ σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στον ένοπλο θρασύ Τούρκο που παραβιάζει καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία, δίνει εντολή σε ηλίθια και κομπλεξικά όργανα της τάξης να δέρνουν αλύπητα φιλήσυχους ανθρώπους επειδή τόλμησαν να... καθίσουν σε ένα παγκάκι πάρκου! Θα θυμίσω απλώς σε όσους αστυνομικούς σπεύδουν να δικαιολογηθούν για αυτά τα αίσχη λέγοντας ότι «εμείς απλώς εκτελούμε διαταγές» ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν και κάποιοι άλλοι ένστολοι όταν δικάζονταν στη Νυρεμβέργη αλλά αυτό δεν τους έσωσε από την ποινική και ηθική καταδίκη.

Υ.Γ. Εφόσον δεν βλέπουμε προκοπή με τα lockdown, και εφόσον οι φορείς, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται αντί να μειώνονται, μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε και άλλες λύσεις; Μήπως θα έπρεπε, για παράδειγμα, να πάψει να φοράει μάσκες ο απλός κόσμος (με εξαίρεση βεβαίως τους υγειονομικούς); Μήπως στην πραγματικότητα οι κυριότερες εστίες υπερμετάδοσης είναι οι ίδιες οι μάσκες επειδή η συντριπτική πλειονότητα αυτών που τις χρησιμοποιούν ούτε ξέρει να τις φορέσει σωστά, ούτε να τις χειριστεί, ούτε πότε να τις αλλάξει ούτε πώς και πότε να τις απολυμάνει; Το λέω επειδή στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο-Μάιο του 2020 που δεν είχε γενικευτεί η χρήση της μάσκας, τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα, ενώ τώρα που υποτίθεται ότι έχουμε επάρκεια μασκών και παίρνουμε αυστηρότατα μέτρα, κοντεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail