Γέροντας Νεκτάριος: Βάλτε όρους...Πριν μας πάρουν το κεφάλι!

Βάλτε όρους...Πριν μας πάρουν το κεφάλι. Η εξουσία παραδόθηκε άνευ όρων. Η ελευθερία μας και τα θρησκευτικά μας δικαιώματα χάνονται ολοένα και περισσότερο. Οι συνθήκες, οι εντολές, οι οδηγίες, τα διατάγματα, οι εξελίξεις και τα γεγονότα, έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό που να μην μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει ή να μπορεί να μιλήσει. 

Ξυπόλυτοι στα αγκάθια προχωρούμε διότι το σκήπτρο το κρατά άλλος και όσο δεν διαμαρτύρεται κανείς, τότε κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα δεν θα έχουμε. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας δένουν χειροπόδαρα ή στην χειρότερη περίπτωση ένεκα της εύκολης ζωής, της καλοπέρασης, της άνεσης, του χρήματος, της «έξυπνης» ζωής, μάς προτρέπουν να τους ακούσουμε μόνο και μόνο «για να περνάμε καλά». Αυτό το «για να περνάμε καλά» μας οδηγεί στα τυφλά στην εξόντωση και στην εξαθλίωσή μας. Αν δεν βάλουμε όρους, αν δεν διαμαρτυρηθούμε όσο είναι καιρός, τότε θα είναι αργά. Θα μας το πάρουν το κεφάλι εν μια νυκτί. 

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την εθνική μας ταυτότητα, την εθνική μας σημαία, τις εθνικές μας εορτές όταν δεχόμαστε όλες τις εντολές χωρίς να μιλάμε; Ο έλεγχος και ο περιορισμός θεμελιωδών δικαιωμάτων μας χτυπά την πόρτα και εμείς κοιτάμε να περνάμε καλά.

Από το κανάλι του Γέροντα Νεκταρίου στο Youtube

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.