Μεταναστευτικό: Πήραν πίσω την εγκληματική επέκταση του ΚΥΤ Έβρου μέχρι… νεωτέρας;

Μεταναστευτικό: Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα του Έβρου και του μεταναστευτικού γενικότερα, είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι. Θα κάνει όντως πίσω στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ στον Έβρο;

Από: sportime.gr

Ελευθέριος Ανδρώνης


Μετά από πολλές και καθόλα δίκαιες πιέσεις, η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε (προσώρας) να κάνει πίσω στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ στον Έβρο.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία»

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει το Μαξίμου λόγω της επιζήμιας πολιτικής που ακολουθεί, έχουν γίνει πολλά και ολοένα αυξάνονται. Το ζήτημα της πανδημίας, η καταστροφή της οικονομίας, τα ελληνοτουρκικά, οι πολιτικοί τριγμοί που προκαλεί η υπόθεση «Δημήτρης Λιγνάδης», το θέμα Κουφοντίνα, ο πτωχευτικός νόμος – καρμανιόλα, οι αυξανόμενες λαϊκές εκρήξεις κατά των περιοριστικών μέτρων και ασφαλώς το σοβαρότατο θέμα του μεταναστευτικού.

Το Μαξίμου αδυνατεί πλέον να αντιμετωπίσει τους καρπούς των ανεπαρκών ή και επικίνδυνων πολιτικών χειρισμών του, και έτσι αναγκάζεται να αναδιπλωθεί, όπως κάνει τώρα στην περίπτωση του ΚΥΤ Έβρου.

Αν προσθέσουμε και τους εσωκομματικούς τριγμούς της κυβέρνησης λόγω έντονων διαφωνιών στους τρόπους αντιμετώπισης όλων των παραπάνω (βλέπε παραίτηση Χ. Ταραντίλη), μιλάμε για ένα πολιτικό οικοδόμημα που βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Ο Νότης Μηταράκης…

Το δυναμικό παρόν που έδωσαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στις αρχές Φλεβάρη, βγαίνοντας στους δρόμους και αντιδρώντας στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής στην περιοχή Φυλάκιο, αποδοκιμάζοντας τα ετσιθελικά σχέδια που κάνει ο κ. Μηταράκης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους όσους επιθυμούν να παραδώσουν τα σύνορα της Ελλάδας στο έλεος της μοίρας τους.

Βέβαια η απόφαση της επέκτασης του ΚΥΤ κατά 72 στρέμματα (το οποίο απέχει 15 λεπτά από τα σύνορα), έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια από τα τέλη Δεκεμβρίου και ουδείς μπορεί να γνωρίζει στα σίγουρα αν η απόφαση της κυβέρνησης για μη επέκταση του ΚΥΤ θα είναι μόνιμη ή θα είναι «μέχρι να κάτσει η σκόνη» των διαμαρτυριών.

Το θέμα είναι πως φτάσαμε να συζητούμε την επέκταση ή μη επέκταση μιας δομής που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται εκεί. Ο κ. Μηταράκης αφού… «εκμυστηρεύτηκε» ωσάν φεουδάρχης του 21ου αιώνα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου πως «άμα θέλει μπορεί να φέρει και 10.000 μετανάστες και θα το κάνει», στη συνέχεια επέλεξε να δικαιολογηθεί με ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι, που φτάνει μέχρι το σήμερα.

Στην αρχή η επέκταση του ΚΥΤ ήταν σίγουρη και αποφασισμένη. Στη συνέχεια μιλούσαν για… αναβάθμιση του ΚΥΤ και όχι για επέκταση. Τώρα βάζουν το θέμα στον πάγο, άλλα ως πότε;

Κατά τη λογική(;) Μηταράκη ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης) κοντά στα σύνορα του Έβρου «συμβάλλουν στην περεταίρω μείωση των ροών), άλλα πόσο λογικό ακούγεται αλήθεια αυτό;

Ένας οργανωμένος εμπρησμός στο ΚΥΤ της Λέσβου τον Σεπτέμβριο του 2020, έφτασε για να φέρει χάος σε ολόκληρο το νησί, με μετανάστες που χαθήκαν από προσώπου γης και με τις αρχές να τους αναζητούν για ολόκληρες μέρες.

Ας φανταστούμε να γίνεται κάτι ανάλογο στο ΚΥΤ  Έβρου (περιοχή που δεν έχει περιορισμένα όρια όπως ένα νησί), κατά τη διάρκεια μιας ταυτόχρονης επίθεσης στα σύνορα (είτε από κατευθυνόμενους μετανάστες όπως πέρυσι, είτε στρατιωτική εισβολή από Τούρκους)!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να προβλέψει τι χάος και τι καταστροφή μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο σενάριο. Ένα σκηνικό με ορδές ανθρώπων να εισβάλουν στα σύνορα, άλλους να σπεύδουν να τους βοηθήσουν, άλλους να καθυστερούν με το χάος που θα δημιουργούν τις ένοπλες δυνάμεις και άλλους να διαφεύγουν βαθύτερα στην ενδοχώρα.

Μετά από όσα έχουν δει από τις στρατηγικές κινήσεις του Ερντογάν, μήπως ένα τέτοιο (ή παρόμοιο) σενάριο, τους μοιάζει ως απίθανο;

Ας είμαστε σοβαροί και ας μην υποτιμούν την λογική των ακριτών μας και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Η δημιουργία μιας ισλαμούπολης στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι εθνική αυτοκτονία. Δεν θα έπρεπε καν να μιλούμε για επέκταση ή μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Θα έπρεπε να μιλούμε για άμεση απομάκρυνση του. Τελεία και παύλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail