Κόντρα Τουρκίας και Αραβικού Συνδέσμου: Απορρίπτουμε την τουρκική παρέμβαση σε αραβικές χώρες

Freepen.gr - Η Τουρκία δήλωσε στις 5 Μαρτίου ότι "απορρίπτει εντελώς τις αβάσιμες αποφάσεις" που υιοθετήθηκαν κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος λαμβάνει αποφάσεις "χωρίς διαφανείς διαδικασίες διαπραγμάτευσης" και ότι οι αποφάσεις "μάλλον επιβάλλονται από ορισμένους παράγοντες".

"Με την βασισμένη και αποφασιστική προσέγγισή της, η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή και στον κόσμο. Η διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των αραβικών χωρών και η διασφάλιση της πολιτικής τους ενότητας είναι μεταξύ των κορυφαίων περιφερειακών προτεραιοτήτων της Τουρκίας", ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει στοχεύσει την Τουρκία "με αβάσιμες κατηγορίες".

Στις 3 Μαρτίου, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου συνεδρίασαν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, όπου η προεδρία της συνάντησης μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο στο Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέ Σούκρι ανακοίνωσε την "απόλυτη απόρριψη των Αράβων Υπουργών Εξωτερικών στην τουρκική παρέμβαση" στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τουρκικών δυνάμεων σε αρκετές αραβικές χώρες.

Είπε ότι τέτοιες πολιτικές μόνο εμβαθύνουν την πόλωση και τις διαφωνίες στην περιοχή, σύμφωνα με την Egypt Daily News.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail