Η κοροϊδία των Ελλήνων συνεχίζεται με το στημένο δήθεν ελληνοτουρκικό διάλογο

Αντί να ασχολούμαστε με τον ξοφλημένο πολιτικά Τσίπρα και με πικάντικες ιστορίες για Τουρκάλες «Μάτα Χάρι» δεν κοιτάμε καλύτερα τα καραγκιοζιλίκια που κάνει η σημερινή κυβέρνηση με τις δήθεν «διερευνητικές επαφές» για το περιεχόμενο των οποίων τηρεί άκρα μυστικότητα; Τα πεπραγμένα του Τσίπρα τα ξέρουμε. Θα τον στιγματίζει για πάντα η προδοσία της Μακεδονίας την οποία έφερε σε πέρας αδιαφορώντας προκλητικά για την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού (τον οποίο χαρακτήριζε απαξιωτικά ως «ετερόκλητο όχλο»), και γι' αυτό δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου - και το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Αυτό όμως που γίνεται σήμερα είναι πραγματικά εξωφρενικό. Σαν να μην έφτανε η τεράστια κοροϊδία που υπέστη ο ελληνικός λαός από τον κυνικό και αμοραλιστή Μητσοτάκη που έλεγε δημοσίως ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη και επιβλαβής για το εθνικό συμφέρον» και την ίδια στιγμή παρασκηνιακά «εργαζόταν σκληρά υπέρ των Σκοπίων» όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Ζάεφ, η κοροϊδία των Ελλήνων συνεχίζεται με το στημένο παιγνίδι του υποτιθέμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου που τάχα εκτονώνει την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα, με τους όρους υπό τους οποίους γίνεται, προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη ντροπιαστική εθνική ήττα μας. 

Αν κρίνω από τα όσα λένε οι ανταποκρίσεις από την Τουρκία, ότι δηλαδή η τουρκική πλευρά χαρακτηρίζει τις μέχρι τώρα επαφές πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές, θα πρέπει ήδη να μας ζώνουν τα φίδια ότι πλησιάζει η μέρα που θα μας σερβίρει ο Μητσοτάκης τις «Πρέσπες του Αιγαίου» τις οποίες θα προσπαθήσει φυσικά να παρουσιάσει ως τεράστια διπλωματική επιτυχία. Ουσιαστικά έχουμε συρθεί σε έναν διάλογο-παρωδία με τον άρπαγα γείτονά μας με την ελπίδα να αναβάλουμε όσο μπορούμε το μοιραίο, δηλαδή την εμφάνιση ενός τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έπειτα από την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών. Παριστάνουμε ότι συζητάμε, όταν η απέναντι πλευρά έχει κυριολεκτικά το πιστόλι στον κρόταφό μας και απειλεί να πατήσει τη σκανδάλη. Έχουμε παραβιάσει δηλαδή κατάφωρα το αξίωμα του Τσώρτσιλ που έλεγε ότι «δεν μπορείς ποτέ να συζητήσεις με μία τίγρη έχοντας το κεφάλι σου μέσα στο στόμα της». Και επιμένουμε να λέμε άρες-μάρες κουκουνάρες ότι τάχα «η στρατιωτική βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα», ότι «η πολιτική των κανονιοφόρων ανήκει σε περασμένους αιώνες» και ότι «δεν θα κάνουμε το χατήρι της Τουρκίας να αντιδράσουμε με τον τρόπο που αυτή θέλει». Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή αφού είναι ακριβώς η συστηματική άσκηση στρατιωτικής βίας επί δεκαετίες από τουρκικής πλευράς εκείνη που μας έχει σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μας έχει βάλει στον δρόμο της αναπόδραστης τελικής εθνικής ήττας, και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά. Και το θλιβερό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τη σιωπηρή συγκατάθεση του Τσίπρα σε όσα κάνει στα εθνικά θέματα επειδή ο τελευταίος θέλει να αποφύγει πάση θυσία τις πρόωρες εκλογές που θα είναι καταστροφικές για το πολιτικό μέλλον του. Ουσιαστικά η μόνη αντίσταση σε όσα απαράδεκτα κάνει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά προέρχεται από το διαδίκτυο και τα social media, αφού η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και ασχολείται με ανοησίες όπως η υπεράσπιση κοινών δολοφόνων.

Το δυσάρεστο είναι ότι ακούω πολλούς απλούς ανθρώπους γύρω μου να λένε, επηρεασμένοι προφανώς από την ακατάσχετη ψευδολογία που τους σερβίρουν καθημερινά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι «ο Μητσοτάκης τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα στα ελληνοτουρκικά»! Αν μη τι άλλο, ο σημερινός πρωθυπουργός έχει αναβιβάσει την τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης σε δυσθεώρητα επίπεδα. Αυτό τουλάχιστον του το αναγνωρίζω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail