Ο Μπάιντεν αποκάλεσε "δολοφόνο" τον Πούτιν κι ότι θα πληρώσει - Οργή στη Μόσχα

Freepen.gr - Εκρηκτικές παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στις οποίες ανέφερε ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι "δολοφόνος", πυροδότησαν διπλωματική διαμάχη, καθώς ο επικεφαλής της ρωσικής Δούμας δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις συνιστούν επίθεση στη χώρα.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, δήλωσε ότι "ο Μπάιντεν έχει προσβάλει τους πολίτες της χώρας μας με τη δήλωσή του" για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. "Αυτό είναι ένα ξέσπασμα που προέρχεται από αδυναμία. Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρός μας, η επίθεση του είναι μια επίθεση στη χώρα μας", πρόσθεσε.

Ο Βολόντιν τόνισε την αντίθεση στον τόνο της κριτικής με αυτόν των προηγούμενων Αμερικανών Προέδρων, οι οποίοι, παρά το συχνό των τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία και την ΕΣΣΔ πριν από αυτήν, διατήρησαν αμοιβαίο σεβασμό. Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, ισχυρίστηκε, " παρά τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τις κυρώσεις, διατήρησε ρητορική κατάλληλη για το επίπεδο του αρχηγού του κράτους".

Ωστόσο, υποστήριξε, "η δήλωση του Μπάιντεν σήμερα είναι πέρα από την κοινή λογική. Αυτός δεν είναι τρόπος για τον ηγέτη μιας χώρας που ισχυρίζεται ότι είναι φορέας δημοκρατικών αρχών και ηθικής να συμπεριφέρεται έτσι".

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο. Ρωτήθηκε από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο αν πίστευε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "δολοφόνος.""Μμμμμ ναι το πιστεύω", απάντησε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει τον Πούτιν νωρίτερα αυτό το έτος ότι θα αναλάβει δράση εάν βρεθούν στοιχεία για Ρωσική παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ για το 2020. "Θα πληρώσει ένα τίμημα", είπε ο Μπάιντεν. "Είχαμε μια μακρά συζήτηση, αυτός και εγώ ... τον γνωρίζω σχετικά καλά. Και η συζήτηση ξεκίνησε, και είπα, "σε ξέρω και με ξέρεις. Αν διαπιστώσω ότι αυτό συνέβη, τότε να είστε προετοιμασμένοι".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail