Τους οκτώ αξιωματικούς και γκιουλενιστές ζητάει η Τουρκία

EURΟΚΙΝΙSSΙ/MΠOΛΑPΗ TATIANA
Πρώτο αίτημα της Τουρκίας σε κάθε γύρο των πολιτικών διαβουλεύσεων. Μπορεί το βασικό θέμα που συζητείται σε κάθε γύρο των πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Τουρκίας να είναι το προσφυγικό, ωστόσο η τουρκική αντιπροσωπεία με το «καλημέρα» θέτει το θέμα της επιστροφής των οκτώ πραξικοπηματιών αξιωματικών που κρατούνται στη χώρα μας από το 2016.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Τετάρτη, οπότε μετά από ένα χρόνο θα πραγματοποιηθούν οι πολιτικές διαβουλεύσεις, με τον ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, να ηγείται της ελληνικής πλευράς και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, να ηγείται της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, η Άγκυρα δεν θέτει απλά το αίτημα για επιστροφή των οκτώ πραξικοπηματιών αξιωματικών, αλλά ζητάει την παράδοση και πολλών άλλων «γκιουλενιστών», που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η τουρκική πλευρά εκτιμά πως η χώρα μας διευκολύνει την έλευση προσώπων που η ίδια θεωρεί «γκιουλενιστές» στη χώρα μας για την προσφυγική οδό, υποστηρίζει μάλιστα πως -ειδικά επί προηγούμενης κυβέρνησης- πολλοί εξ αυτών διευκολύνονταν να διαφύγουν σε χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Έτσι, στον νέο γύρο των πολιτικών διαβουλεύσεων την Τετάρτη στην Αθήνα, εκτός από το προσφυικό, θα είναι και αυτό που η Άγκυρα αποτελεί «τρομοκρατία»...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail