ΔΔΟστε κι άλλα! ΔΔΟστε κι άλλα!

Ως «σημείο εκκίνησης» χαρακτήρισε το μοντέλο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας για λύση στο Κυπριακό ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας,  Ντόμινικ Ράαμπ. Ο μίστερ Ράαμπ, ως δεινός σεφ, έχει αναλάβει να μαγειρέψει μια λύση, στην οποία θα ρίξει μεν μια δόση ΔΔΟ, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι συνομοσπονδιακό κρεατικό.
 
 
Φανταστείτε. Ήδη η ΔΔΟ είναι μια αντιδημοκρατική και ρατσιστική λύση. Αν χρησιμεύσει ως σημείο εκκίνησης, όπως επιδιώκουν οι Βρετανοί, μέχρι που να φθάσουμε στο σημείο τερματισμού θα έχει διαμορφωθεί μια λύση τουρκικών προδιαγραφών. Δεν θα είναι αντίστροφη η πορεία, δηλαδή η ΔΔΟ να είναι η κατάληξη. Το σημείο τερματισμού δεν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Η κατάληξη θα είναι να... καταλήξει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ξέρετε πώς εννοούν οι Άγγλοι την «εκκίνηση» με τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία;
Να ξεκινήσουμε από τη ΔΔΟ και να μας παροτρύνουν οι τρίτοι: 
 
-ΔΔΟστε κι άλλα! ΔΔΟστε κι άλλα!
 
Άλλωστε, η όλη ιστορία του Κυπριακού θυμίζει... γύρο κοτόπουλο. Ξεκινήσαμε από την ανεξαρτησία και το ενιαίο κράτος, και με κάθε... γύρο συνομιλιών, κόβαμε και κάτι από τις θέσεις μας και το βάζαμε στην «πίτα» της τουρκικής πλευράς. Κόψε-κόψε, διαπιστώσαμε ότι στο τέλος μάς έμεινε η ομοσπονδία και, όπως πάνε τα πράματα, στον επόμενο γύρο θα βάλουμε και τη συνομοσπονδία στην τουρκική «πίτα». Και το χειρότερο. Θα μας ζητήσουν να βάλουμε και το... «τζατζίκι» (φυσικό αέριο). 
 
ΜΠΟΞΕΡ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail