Ντονμπάς: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το Κίεβο αλλά μετά δε μας σταματά κανείς!

Freepen.gr - Θα ήταν εξαιρετικά επιπόλαιο και ανεύθυνο εκ μέρους μας να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στη γραμμή επικοινωνίας με σκοπό μόνο τον εκφοβισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πούσιλιν.

Ακόμη και αν η Ουκρανία έχει έναν τέτοιο στοχό μέσω της κινητοποίησής της, θα είναι δύσκολο να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο, ειδικά αν κάποιος από το εξωτερικό υποκινεί τη σύγκρουση με κάθε δυνατό τρόπο, συνέχισε ο Πούσιλιν. 

"Το καθήκον μας είναι να είμαστε έτοιμοι σήμερα, αύριο, σε ένα μήνα και σε δύο μήνες. Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικές μας μονάδες είναι, όπως λένε, πλήρως οπλισμένες όλη την ώρα" ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως σύμφωνα με διάφορα κριτήρια, το Κίεβο είναι πραγματικά έτοιμο για μια επίθεση, αν και δεν θα επωφεληθεί από την απελευθέρωση ενός πολέμου πλήρους κλίμακας.

"Θα μετατρέψουμε γρήγορα την πρόοδο των στρατευμάτων τους σε υποχώρηση και είμαι βέβαιος ότι οι Ουκρανοί πολιτικοί αγωνιούν για το ερώτημα πού θα σταματήσουμε αν σταματήσουμε. Εν τω μεταξύ, ο Zelensky θα επιδεινώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κατάσταση, μετατοπίζοντας την προσοχή από τα εσωτερικά ζητήματα στον πόλεμο με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, ικετεύει τους Δυτικούς συνεργάτες του" συνέχισε ο Πούσιλιν.

"Είμαστε σίγουροι για την ετοιμότητά μας να ματαιώσουμε οποιαδήποτε διπλωματική ή στρατιωτική επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια ευρεία ποικιλία σεναρίων θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κατοίκων των δημοκρατιών, του Donbass μας", κατέληξε ο Πούσιλιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail