Γερμανίδα βουλευτής θυμίζει τα εγκλήματα πολέμου της Κατοχής και τις επανορθώσεις προς την Ελλάδα

«Λησμονούν» τα γερμανικά εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της κατοχής. Η βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς («Die Linke») Σεβίμ Νταγκντελέν έκανε σήμερα μια ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα δήλωση και συγκεκριμένα για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και τα γερμανικά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας στη διάρκεια της μαύρης κατοχής 1941-1944. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Η πρόταση της γερμανικής «Αριστεράς» να διεξαχθεί στη Γερμανική Βουλή συζήτηση για τις πολεμικές επανορθώσεις προς την Ελλάδα απορρίφτηκε, από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Γερμανίας. Συγκεκριμένα από τους συγκυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD), και τους αντιπολιτευόμενους Φιλελεύθερους (FDP), τους Πράσινους (DIE GRÜNEN) και την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). Τουλάχιστον να μπορούμε να λέμε πως «έχουν γνώση οι φύλακες». 

Ολόκληρη η δήλωση της Γερμανίδας (κουρδικής καταγωγής) βουλευτού:

«Πριν σχεδόν 80 χρόνια, στις 6 Απριλίου 1941, ο Γερμανικός στρατός επιτέθηκε στην Γιουγκοσλαβία και στην Ελλάδα. Στα χρόνια της κατοχής που ακολούθησαν Γερμανοί στρατιώτες, τα SS και η Gestapo διέπραξαν φρικτά εγκλήματα κατά του πληθυσμού. 

Στην Ελλάδα, τα ονόματα πόλεων και τόπων όπως Δίστομο, Καλάβρυτα, Γιαννιτσά, Βιάννος, Κοντομαρί, Αλικιανός, Ανώγεια, Κεφαλονιά, Χορτιάτης, Κομμένο, Κλεισούρα, Μουσιωτίτσα, Παραμυθιά και Λινγκιάδες ταυτίζονται με μακελειό και εκτελέσεις ομήρων, με ανυπολόγιστο πόνο, με λεηλασία και καταστροφή, όπως επίσης και με παράληψη επανορθώσεων. Μέχρι σήμερα.

Οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις είναι θέμα δικαιοσύνης. Οι δράστες για αυτά τα εγκλήματα πολέμου δεν λογοδότησαν ποτέ. Η Αριστερά δεσμεύεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα εξοφλήσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της με την Ελλάδα, αλλά και με χώρες όπως η Ιταλία και η Πολωνία, και τελικά θα μπει σε διαπραγματεύσεις, από σεβασμό στα θύματα του γερμανικού φασισμού. 

Μία πρόταση (Drs. 19/14725) της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς να αναγνωριστούν, στη βάση μιας απόφασης της Βουλής των Ελλήνων οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις της Ελλάδας και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις για εγκλήματα πολέμου και πολεμικές ζημιές που διαπράχτηκαν, και να διεξαχθεί αυτή την Πέμπτη (χθες) στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, απορρίφτηκε με τις κοινές ψήφους του CDU, CSU, SPD, FDP και Συμμαχία 90/Πράσινοι, συμπεριλαμβανομένου του AfD ... 

Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που ιστορικά ξεχνούν τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας πριν από 22 χρόνια, πριν και το νέο βομβαρδισμό του Βελιγραδίου στις 24 Μαρτίου του 1999».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail