Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κατά της Τουρκίας για Λιβύη, Συρία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Freepen.gr - Την Τετάρτη, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλόρενς Πάρλι ανέφερε σε δήλωση Τύπου ότι η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει την επιρροή της με τη βία στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προχώρησε μια τετελεσμένη πολιτική στη Λιβύη, τη Συρία και το Αζερμπαϊτζάν, καταπατώντας την κυριαρχία των τριών χωρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι ασκεί σκληρή κριτική στην Άγκυρα για την πολιτική της στη Λιβύη, τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τον Φεβρουάριο, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλόν για την ανατολική Μεσόγειο. Αυτό ήταν στο πλαίσιο των αυξημένων εντάσεων λόγω της προκλητικής εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο απειλώντας τα γαλλικά συμφέροντα στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail