«Ξέρεις κάτι. Η Ελλάδα πεθαίνει!»

Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του ΄21 και το μόνο σίγουρο είναι πως δημογραφικά φθίνουμε πλέον με ακατάσχετους ρυθμούς! Επί μια δεκαετία τώρα το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων είναι σταθερά αρνητικό και το έλλειμμα διευρύνεται σταθερά από χρόνο σε χρόνο. Μόνο το 2020 «εξαφανίστηκε» μια πόλη 46.000 κατοίκων, περίπου όσο η Βέροια. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Την τελευταία εξαετία ο πληθυσμός της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά περίπου 210.000 άτομα, όσο περίπου ο πληθυσμός του καλλικρατικού Δήμου Πατρέων (2011). 

Και όμως, ενώ το δημογραφικό (σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό) θα έπρεπε να μας απασχολεί μέρα-νύχτα σαν πρωτεύον εθνικό ζήτημα, η υπεύθυνη πολιτική τάξη της χώρας, συνήθως χωρίς όραμα και μόνιμη επωδό την εσωτερική επικοινωνιακή της «διαπάλη», κρατά το όλο ζήτημα «χαμηλά» και δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να ανακοπεί η μεγάλη υπογεννητικότητα και κατά συνέπεια η φθορά του έθνους. 

Ίσως να έχουν εναποθέσει τις όποιες «ελπίδες» τους στην συντελούμενη ήδη αλλαγή του πληθυσμού με βάση το μεταναστευτικό και τους νέους Έλληνες για μια άλλη Ελλάδα. Για όσους βλέπουν ακόμα, η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας έρχεται από το μέλλον της χώρας. 

Την ίδια ώρα στην Τουρκία των ογδόντα εκατομμυρίων ο μισός πληθυσμός είναι ηλικίας κάτω το 25 ετών. Ζητείται όραμα...


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail