Θύελλα στην Τουρκία με την ταπεινωτική σωματική έρευνα σε Κούρδισσα πολιτικό

Freepen.gr - Μια περιφερειακή πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) υπέβαλε καταγγελία κατά της τοπικής Αστυνομίας στη δυτική επαρχία Αϊδινίου της Τουρκίας για παράνομη έρευνα σε αστυνομικό τμήμα μετά την κράτηση της ίδιας και άλλων μελών του HDP στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων Gazete Yolculuk τη Δευτέρα.

Η Caize Yarıcı, η επαρχιακή πρόεδρος του HDP στο Αϊδίνιο, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής της μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο από άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς που της είπαν να γδυθεί ενώ η πόρτα του δωματίου ήταν ανοιχτή. Ο Yarıcı είπε ότι αυτό που συνέβη στο δωμάτιο ήταν "ταπεινωτικό".

Υποστηρίζοντας ότι αυτής της μορφής οι σωματικές έρευνες είναι παράνομες, η Yarıcı δήλωσε ότι θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων. "Έχω υποβάλει καταγγελία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αϊδινίου. Θα υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου μέχρι το τέλος", ανέφερε η Yarıcı.

Δεκάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων εξέχοντων συγγραφέων και μιας πολιτικού, αποκάλυψαν τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η αστυνομία τις είχε υποβάλει σε σωματική έρευνα αφού πρώτα γδύθηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση, αφού ο βοιυλευτής του HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu έφερε αρκετές αναφορές στην προσοχή του κοινού στα τέλη του 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail