Τουρκία: "Μιλάμε με Αίγυπτο" - Κοιμόμαστε ήσυχοι ή όρθιοι;

Freepen.gr - Η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν ξεκινήσει διπλωματικές επαφές μετά από χρόνια διακοπής των σχέσεων το 2013, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στις 12 Μαρτίου.

"Έχουμε επαφές τόσο σε επίπεδο πληροφοριών όσο και Υπουργείων Εξωτερικών με την Αίγυπτο. Οι επαφές διπλωματικού επιπέδου έχουν ξεκινήσει", δήλωσε ο Çavuşoğlu.

Είπε ότι καμία πλευρά δεν έθεσε προϋποθέσεις και οι δεσμοί που διαταράχθηκαν για χρόνια δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μονομιάς και εύκολα.

"Για το λόγο αυτό, οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα και συνεχίζονται κάτω από μια συγκεκριμένη στρατηγική", ανέφερε.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διορθώσουμε τους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία. Εάν κάνουν ένα θετικό βήμα, θα το κάναμε και εμείς", δήλωσε επίσης ο Çavuşoğlu. "Το ίδιο ισχύει και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα” συμπλήρωσε.

Εμείς εξακολουθούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όσον αφορά την Αίγυπτο για την οποία τα έχουμε γράψει πολλές φορές και πολύ νωρίς; Μήπως κοιμόμαστε όρθιοι και βλέπουμε το όνειρο που θέλουμε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail