Άρχισαν τα όργανα μεταξύ "ειδικών" και κυβέρνησης: «Εμείς γνωμοδοτούμε, χρησιμοποιηθήκαμε για αποφάσεις τρίτων»

Αιχμές άφησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη λειτουργία της επιτροπής ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως εξήγησε, η επιτροπή «έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορες αποφάσεις που δεν ήταν δικές της». Ενώ σημείωσε πως ο ρόλος της επιτροπής είναι συμβουλευτικός και γνωμοδοτικός, οι αποφάσεις υπογράμμισε είναι πολιτικές.

Όσον αφορά τη δήλωση Κοτανίδου, για κόπωση των επιστημόνων της επιτροπής, ο κ. Παναγιωτόπουλος, είπε πως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ό,τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Όπως είπε, η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Δήλωσε πως πρέπει να βρεθούν λύσεις, όπως επιστράτευση όλων των μέσων δηλαδή ιδιωτικές και στρατιωτικές κλινικές ακόμη και έκτακτες. Εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει την κορύφωση.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις στη χώρα μας ο καθηγητής επισήμανε ότι έχει επικρατήσει η βρετανική. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουν και βιώνουν αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες, όπως είπε, είναι ότι είναι πιο μεταδοτικός. Εξετάζεται όμως το ενδεχόμενο να έχει και σοβαρότερες συνέπειες, όπως μεγαλύτερη νοσηρότητα ακόμη και θνησιμότητα.

Η μεγάλη ελπίδα όπως είπε είναι ο εμβολιασμός. Υπογράμμισε δε ότι όσα ακούγονται για διάφορα εμβόλια, δεν πρέπει να απαξιώνουν την αποτελεσματικότητα τους.

Όπως όλα δείχνουν ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του μπροστά στην κατάρρευση της χρησιμότητας των λόκνταουν. Οι πολιτικοί να δηλώνουν πως εμείς κάνουμε ό,τι λένε οι "ειδικοί" και οι τελευταίοι πια να ισχυρίζονται πως εμείς λέμε μια άποψη, οι αποφάσεις είναι πολιτικές προσθέτοντας όμως ότι η περιβόητη επιτροπή χρεώθηκε κι αποφάσεις που δεν είναι δικές της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail