Πώς να καταλάβεις κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο από την άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό

Mikes-Photography / pixabay
Τι σημαίνει όταν η καμπίνα μυρίζει σαν τοστ, κλούβιο αυγό ή καμένο λάστιχο;

Aπό: news.gr

Αν το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει αποκτήσει μια δυσάρεστη οσμή, τότε η μύτη μας μπορεί να μετατραπεί σε διαγνωστικό εργαλείο.

Οι άσχημες μυρωδιές μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές, ακόμα και σε κινδύνους για την ασφάλειά μας, κι έτσι δεν πρέπει να τις αγνοούμε.

Τι σημαίνουν όμως; Ο Rick Popely του Cars.com εξηγεί:

Μούχλα: Αν το κλιματιστικό αναδίδει μια άσχημη οσμή μούχλας από τους αεραγωγούς, τότε ενδέχεται να έχει συσσωρευτεί μούχλα στο σύστημα.

Γλυκιά οσμή: Το αντιψυκτικό έχει μια γλυκιά μυρωδιά, σαν σιρόπι. Αν το μυρίζουμε μέσα στην καμπίνα, αυτό σημαίνει συνήθως κάποια διαρροή κάπου στο σύστημα.

Καμένο: Αν μυρίζει καμένο, τότε η πρώτη σκέψη πάει στο λάδι του κινητήρα. Ή στα φρένα. Ή στον δίσκο.

Χαλασμένα αυγά: Αν μυρίζει σαν κλούβιο αυγό ή σαν θειάφι, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι ο καταλύτης.

Λάστιχο: Οσμή καμένου ελαστικού μέσα στο εσωτερικό «μυρίζει» χαλαρωμένο ιμάντα.

Καμένο τοστ: Εδώ όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στα ηλεκτρικά κυκλώματα. Η κατάσταση μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη για πυρκαγιά, οπότε αναζητούμε αμέσως βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail