Επαφιόμαστε στο φιλότιμο των Τούρκων; Τους βάζουμε στη χώρα με...τουρκικό πιστοποιητικό υγείας

 

Με τουρκικά πιστοποιητικά υγείας και χωρίς έλεγχο στο Τελωνείο Χίου οι Τούρκοι οδηγοί από τον Τσεσμέ

Από: politischios.gr

Μία άλλη διάσταση τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αναζητά διακαώς τρόπος να προστατευθεί απέναντι στην πανδημία, αναδεικνύουν οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες πολιτών στον «π» ότι οι Τούρκοι οδηγοί που φθάνουν από τον Τσεσμέ 3 φορές την εβδομάδα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο στο Τελωνείο Χίου.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το γεγονός ότι ενώ πριν μερικούς μήνες δόθηκε εξαίρεση στην πραγματοποίηση 2 δρομολογίων την εβδομάδα, πλέον και εν μέσω τρίτου κύματος τα δρομολόγια αυξήθηκαν σε 3 την ημέρα για 3 ημέρες της εβδομάδας.

«Έχουν πιστοποιητικό αλλά…»

Τις υποψίες των κατοίκων που κατήγγειλαν την παραπάνω κατάσταση στον «π», τη στιγμή που ζητούμενο για όλους είναι η θωράκιση της Χίου από τα εισαγόμενα κρούσματα, επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας όμως ότι οι οδηγοί φέρουν τουρκικό πιστοποιητικό υγείας ότι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη Χίο.

Ερωτώμενος από τον «π» εάν μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί την Τουρκία τη στιγμή που η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στη γείτονα παραποιείται συνεχώς, ο κ. Βρουλής παραδέχθηκε ότι, ο συγκεκριμένος προβληματισμός είναι υπαρκτός και έχει διατυπωθεί τόσο από τον ίδιο όσο και από το Λιμεναρχείο Χίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο Τελωνείο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πραγματική υγεία των οδηγών από την Τουρκία συμβαδίζει με τα πιστοποιητικά υγείας που φέρουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση και όχι ο πανικός.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail