Σε κάθε ναυάγιο του Κυριάκου, έρχεται ο Αλέξης μ' ένα φιλί ζωής

Τον Τσίπρα, αν δεν υπήρχε, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον επινοήσει. Πανδημία, οικονομία, Τουρκία - σε κάθε ναυάγιο του δεύτερου, έρχεται ο πρώτος μ' ένα φιλί ζωής για να τον ξαναστήσει στα πόδια του: Κουφοντίνας, καταλήψεις στα πανεπιστήμια, σιγοντάρισμα σε κάθε ευκαιρία της ανομίας. Μεταθέτοντας τον φακό της επικαιρότητας στα τριτοτεταρτεύοντα, λήθη ευεργετική περιβάλλει τα μείζονα και τα ζωτικά. 

Κώστας Κουτσουρέλης

Όπως και σ' άλλες χώρες, έχουμε την στην ουσία απαλοιφή του δικομματισμού, κάθε πραγματικής εναλλαγής στην κυβέρνηση. Σ' αυτά που κρίνουν το παρόν και το μέλλον, τους δύο "μονομάχους" θες μεγεθυντικό φακό για να διαπιστώσεις τι τους διακρίνει. Στα ψευτοταυτοτικά σημαιάκια ωστόσο, τους χωρίζει, α όλα κι όλα!... άβυσσος! 

"Law and Order", γράφει το ψευτοσυντηρητικό σημαιάκι του ενός, την ώρα που το "Κράτος" στο οποίο ομνύει είναι άθυρμα στα χέρια καθενός και η διάλυση έχει στρογγυλοκαθίσει σ' όλα τα θέσμια και παραθέσμιά του, από το Εθνικό Θέατρο ώς τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς. 

"Δικαιώματα", γράφει το ψευτοπροοδευτικό σημαιάκι του άλλου, την ώρα που κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας καταπατάται και η φορολογική νομοθεσία, οι εργασιακές σχέσεις στην "ελεύθερη αγορά", η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι ένα διαρκές καψώνι για τους αδύναμους. 

Συνειδητή είναι η προσπάθεια και των δυο να μας σπρώξουν στον εμφύλιο. Αυτά ξέρουν, σ' αυτά ειδικεύονται ογδόντα χρόνια. 

Τι άλλο τους μένει παρά να ξυπνήσουν τους αρχαίους φόβους, να ξαμολύσουν και πάλι στους δρόμους τα παραλοϊσμένα ένστικτα, να παραστήσουν τον Μεγάλο Ηγήτορα σ' αυτό το κωμικό μελέ των ανυπάρκτων;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail