Το Κάιρο χαιρετίζει την απόφαση της Τουρκίας να περιορίσει την κριτική της κυβέρνησης του Σίσι

Freepen.gr - Η Αίγυπτος χαιρέτισε την κίνηση της Τουρκίας να σταματήσει την κριτική του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και της κυβέρνησής του από αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά δίκτυα που εδρεύουν στη χώρα, ανέφερε ο Υπουργός Πληροφοριών της Αιγύπτου.

Η εντολή από τις τουρκικές αρχές σε κανάλια φιλικά στη μουσουλμανική  αδελφότητα που εκπέμπουν στα αραβικά από την Κωνσταντινούπολη για να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Αίγυπτο "θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό κλίμα διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση ετών εκκρεμών προβλημάτων", δήλωσε ο Οσάμα Χέικαλ στο BBC στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αλ Αραμπίγια νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι τρία αιγυπτιακά δίκτυα αντιπολίτευσης με έδρα την Κωνσταντινούπολη - El Sharq TV, Watan TV, Mekameleen - απειλήθηκαν με πρόστιμα για μη συμμόρφωση μετά από εντολή των τουρκικών αρχών να σταματήσουν να επικρίνουν το Κάιρο.

Ο Χέικαλ ανέφερε ότι αναμένει από τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους στην άμβλυνση των επιθέσεων κατά της Τουρκίας ως προοίμιο για πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ηγετική θέση στις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι η συγγένεια της τουρκικής κυβέρνησης για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ωστόσο, οι χώρες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιφερειακά ζητήματα όπως η σύγκρουση στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα και το Κάιρο έχουν υποστηρίξει αντίθετες πλευρές.

Καλώς τα δεχτήκαμε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail