Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της στην προπαγάνδα

Η Αίγυπτος προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων, αποδεχόμενη στην πράξη τα νότια όρια της ΑΟΖ που ανακήρυξε η Τουρκία μονομερώς, την ίδια περίοδο που υπέγραψε το μνημόνιο με την Λιβύη. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Ναι, καλά διαβάζετε, είναι αυτά που εμείς χαρακτηρίζουμε ότι έγιναν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, και καλά κάνουμε. 

Η Τουρκία επιδοκίμασε την ενέργεια της Αιγύπτου και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριστική οριοθέτηση της ΑΟΖ. 

Ο Μητσοτάκης μόλις το πληροφορήθηκε πήρε τον πρόεδρο της Αιγύπτου να ρωτήσει γιατί το έκαναν, ο Δένδιας πηγαίνει εσπευσμένα στο Κάιρο αύριο να μάθει γιατί το έκαναν αυτό και τι συνέχεια θα έχει, όμως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του πετάει αετό. 

Δηλαδή, δηλώνει ότι, συζητά με την Αίγυπτο διμερή γενικά θέματα, και πως η Τουρκία κάνει ανοίγματα στην Αίγυπτο, αλλά η Αίγυπτος βράχος. 

Εντάξει μερικά ΜΜΕ το πήγαν πιο πέρα και είπαν ότι η Αίγυπτος κατήγγειλε την Τουρκία, αλλά όταν ακούς, τι είπε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, καταλαβαίνεις ότι κατήγγειλε την Τουρκία για άλλο θέμα, συγκεκριμένα για την πολιτική της απέναντι στην Συρία και την στρατιωτική της παρουσία στην Λιβύη. 

Εντάξει παιδιά η πολιτική τους είναι γεμάτη λάθη, η χώρα τρώει σφαλιάρες και αυτοί χαίρονται τις απόκριες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail