«Επανάσταση» εξαπατημένων μισθοφόρων από τον Ερντογάν στη Λιβύη

Οι επικεφαλής μισθοφορικών ομάδων στη Λιβύη κήρυξαν μια ευρεία εξέγερση εναντίον της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, ζητώντας καταρχήν την πληρωμή των μισθών τους και κατόπιν την απόσυρσή τους από την επικράτεια της Λιβύης, όπως αναφέρει αραβικό δημοσίευμα επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.

Από: echedoros-a.gr

Έτσι, πηγές προσκείμενες πολιτοφυλακών της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αποκάλυψαν στο «Sky News Arabia» ότι ένας διοικητής ταξιαρχίας που συνδέεται με την φατρία της Συρίας «Quds», γνωστός ως «Αμπού αλ Γκάντ», απείλησε να αποσύρει τις πολιτοφυλακές του από την Τρίπολη και γενικά από τη Λιβύη αν δεν τους πλήρωναν τους 28 μισθούς τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια, βάσει της συμφωνίας με την Τουρκία.


Τους εξαπάτησε η Τουρκία

Οι Σύροι μαχητές που αναπτύσσονται στη Λιβύη πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν, αφού η Άγκυρα τους υποσχέθηκε μισθούς που ποτέ δεν εστάλησαν στις οικογένειές τους στη Συρία, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό, αφού δεν τους παρείχαν και τη στοιχειώδη τροφή.

Σύμφωνα με τις πηγές ο Αμπού αλ Γκάντ ηγείται οκτώ μαχητικών ταξιαρχιών, όλες έχουν εναντιωθεί με τις ενέργειες και την αναβλητικότητα των τουρκικών αρχών για τη χορήγηση των συμφωνηθέντων κεφαλαίων, και δεν θέλουν πλέον να παραμείνουν, ειδικά τώρα που βρίσκονται σε συνεχείς αψιμαχίες με εντόπιες πολιτοφυλακές της Λιβύης.


Ο Αμπού αλ Γκάντ είχε προηγουμένως εμφανιστεί σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στην εφαρμογή TikTok, καθώς απειλούσε τους Λίβους διαδηλωτές της Τρίπολης με σφαίρες και επιτίθονταν σε εκείνους που από τον περασμένο Αύγουστο διαδήλωναν ενάντια στη διαφθορά της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και εναντίον των πολιτοφυλακών και μισθοφόρων.


Συνεχίζεται η αποστολή μισθοφόρων από την Τουρκία

Η διαδικασία πρόσληψης μισθοφόρων στη Συρία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρά την οικονομική κρίση που υποφέρει η Άγκυρα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκει ανθρώπους που μπορεί να τους πείσει να ταξιδέψουν στα μέρη που θέλει, και εκεί ανακαλύπτουν την αλήθεια αυτών των υποσχέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail