Ο πρώην δισεκατομμυριούχος που έδωσε όλα του τα χρήματα και δηλώνει ευτυχισμένος

«Αφού δεν μπορώ να τα πάρω μαζί μου – γιατί να μην τα δώσω αλλού, να ελέγξω πού θα πάνε και να δω τα αποτελέσματα με τα ίδια τα μάτια μου;», λέει ο Charles «Chuck» Feeney

Από: news.gr

Του πήρε σχεδόν 40 χρόνια, αλλά τώρα, ο Feeney, (πρώην) δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της γιγαντιαίας εταιρίας Duty Free Shoppers έδωσε όλα του τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Δεν έχει κρατήσει τίποτα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο νιώθει όμορφα.

Το ίδρυμά του, The Atlantic Philanthropies (Atlantic), σταμάτησε να λειτουργεί, όταν ο Feeney υπέγραψε τα ανάλογα έγγραφα στην οικεία του στο San Francisco, καταφέρνοντας και επίσημα να πραγματοποιήσει τον κύριο στόχο του, να χαρίσει και την τελευταία του επιταγή.

Ο 90χρονος δισεκατομμυριούχος Charles «Chuck» Feeney, εκτός από δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, είναι και ένας μεγάλος φιλάνθρωπος, ο οποίος ξεκίνησε με το μόνο «Προσφέροντας όσο ζούμε». Ο ίδιος έχει την νοοτροπία «Αφού δεν μπορώ να τα πάρω μαζί μου – γιατί να μην τα δώσω αλλού, να ελέγξω πού θα πάνε και να δω τα αποτελέσματα με τα ίδια τα μάτια μου;».

Ο πρώην δισεκατομμυριούχος που έδωσε όλα του τα χρήματα και δηλώνει ευτυχισμένος

Κατά τις τελευταίες 4 δεκαετίες, ο Feeney έχει χαρίσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και ιδρύματα παγκοσμίως μέσα από τον οργανισμό του. Πού πήγαν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ;

– Ο Feeney έδωσε 3.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση.

– Πάνω από 870 εκατομμύρια ευρώ πήγαν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην κοινωνική αλλαγή, όπως 62 εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις για την παύση την θανατική καταδίκη στις ΗΠΑ και 76 εκατομμύρια στην βελτίωση συνθηκών ζωής σύμφωνα με το πρόγραμμα Obamacare.

– Έδωσε πάνω από 700 εκατομμύρια στην υγεία (βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας στο Βιετνάμ και στο Ινστιτούτο Global Brain Health του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει η enallaktikidrasi.

Οι μεγαλύτεροι φιλάνθρωποι του κόσμου σήμερα έχουν κάτι να πουν για το εκπληκτικό έργο του Feeney. Ακόμα και ο Bill Gates έχει αναφερθεί με θαυμασμό σε αυτόν και στο έργο του, αναφέροντας ότι «ο Chuck δημιούργησε ένα μονοπάτι που θα ακολουθήσουν άλλοι φιλάνθρωποι… Κανείς δεν είναι καλύτερο παράδειγμα από εκείνον. Πολλοί άνθρωποι γύρω μου περιγράφουν πόσο πολύ τους εμπνεύσει. Είναι πραγματικά εκπληκτικός άνθρωπος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail