Τα σερβίρουν ένα-ένα: Η Αίγυπτος παραδέχθηκε ότι συνομιλεί με την Τουρκία

MFAEgypt
Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι επιβεβαίωσε τις επαφές μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας μετά από χρόνια εντάσεων, αλλά ανέφερε ότι ο διάλογος ήταν περιορισμένος, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι σχέσεις έχουν παγώσει από τότε που ο στρατός της Αιγύπτου απομάκρυνε τον Μοχάμεντ Μουρσί από την εξουσία το 2013.

"(Δεν υπάρχει) καμία επικοινωνία εκτός του κανονικού διπλωματικού πλαισίου. Εάν οι πραγματικές ενέργειες από την Τουρκία δείξουν ευθυγράμμιση με τις αιγυπτιακές αρχές και στόχους, τότε θα τεθούν οι βάσεις για να επανέλθουν οι σχέσεις στο φυσιολογικό", δήλωσε ο Σούκρι την Κυριακή.

Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι διπλωματικές επαφές είχαν επαναληφθεί και ότι η Άγκυρα επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία. 

Αρχικά είχαμε τα..."τεχνικά" λάθη στη χάραξη των οικοπέδων της αιγυπτιακής ΑΟΖ νότια της γραμμής μερικής οριοθέτησης με την Ελλάδα (δηλαδή σειρά επιστημόνων σε μεγάλους κρατικούς φορείς έκαναν όλοι μαζί λάθος!) και τώρα την παραδοχή των συνομιλίων. Αν λοιπόν η Τουρκία θυσιάσει το ελάσσον (Λιβύη) για χάρη της Αιγύπτου ώστε να κερδίσει το μείζον (Ανατολική Μεσόγειος), τι κάνουμε;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail