Άγιο είχαμε…

Χρειάστηκε να σκοτωθεί ένας 23χρονος οδηγός μηχανής μπροστά στη Βουλή, για να μάθουμε (όσοι δεν το γνωρίζαμε) ότι η Ντόρα, παρ’ όλο ότι είναι μια απλή βουλευτής, όπως 299 άλλοι, δεν διαθέτει μόνο έναν αστυνομικό φρουρό, όπως δικαιούται, αλλά κάμποσους… ακόμη και συνοδευτικά οχήματα.

Από: antinews.gr - Του Strange Attractor

Γιατί; Διότι είναι, λένε κάποιοι, στόχος.

Ποιών άραγε; Αφού η 17Ν είναι μπουζουριασμένη… έτσι δεν είναι; Ή μήπως μας κρύβουν κάτι;

Και εν πάση περιπτώσει, γιατί είναι στόχος; Ποιους απειλεί η παρουσία της;

Who knows; Θα το βρει και αυτό η … υπΕρεσία.

Τέλος πάντων, η μόνη είναι;

Η Ελλάδα παράγει πιο πολλούς στόχους απ’ όσους μπορεί να αφομοιώσει… όπως και πέρσοναλ τρέινερς ένα πράγμα.

Ο κάθε πικραμένος στην μπανανία μας έχει αστυνομική φρουρά (πληρωμένη από τους φορολογούμενους), δεν θα έχει η αδερφή του πρωθυπουργού μας;

Και η στοχοποίηση δεν έχει σχέση με το αν είσαι δεξιός ή αριστερός. Αν είσαι μεγαλόσχημος είσαι στόχος… Τέλος.

Ακόμη και οι σούπερ αριστεροί συριζαίοι, που πολλοί τους κατηγορούν για συμπόρευση με την αριστερή τρομοκρατία, ήταν (λένε) στόχοι τρομοκρατών.

Με τον μπάρμπα Αλέκο τον Φραπεδιάρη π.χ. που επί Σύριζα διέθετε περισσότερους αστυνομικούς φρουρούς απ’ όσους ο … Ομπάμα.

Μπορεί να τους διαθέτει ακόμη, ποιος ξέρει;

Ακολουθούμενος από τον Τσαλακώτο, που ήταν κι εκείνος πρωταρχικός στόχος, μάλλον επειδή τα είχε βάλει με τα παγκόσμια συμφέροντα του ευρώ και των τοκογλύφων, που μας πίνανε το αίμα με μπουρί αφού…

Εξάλλου θυμόμαστε όλοι το Μαξίμου (άλλος στόχος κι αυτό) πακτωμένο από κλούβες των ΜΑΤ και απροσπέλαστο σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι η αμερικανική πρεσβεία στην … Καμπούλ.

Εν τω μεταξύ, αν και πάνω από 4.000 αστυνομικοί φυλάνε τους … στόχους, από τις 10-15 φορές που κάλεσα το 100 σε ολόκληρη τη ζωή μου, τις μισές δεν ήρθε λόγω … λειψανδρίας. Λόγω έλλειψης περιπολικών, κλπ.

Μάλιστα, τη μία φορά, πριν από καμιά 15αριά χρόνια, το κάλεσα διότι ένας ξεδιάντροπος επιδειξίας εν μέση οδώ παρενοχλούσε μαθήτριες.

Ουδέποτε ήρθε, την ώρα που μερικά μέτρα πιο πέρα υπήρχε κλούβα γεμάτη με άνδρες των ΜΑΤ που «περιφρουρούσε» την ΕΡΤ3. Η οποία είναι… διαχρονικός στόχος!

Ποίων άραγε;

Πάντως, για να τα λέμε όλα, εκτός από τη φιγούρα και τις εντυπώσεις, οι αστυνομικές συνοδείες συνήθως εξαντλούνται στο να κουβαλάνε τα ψώνια ή να κρατάνε την ομπρέλα των επώνυμων μαϊντανών, παρά να έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αν κάτσει κανείς να διαβάσει τα ρεπορτάζ της εποχής, ή τις παλιές προκηρύξεις της 17Ν, ή έστω το βιβλίο του Κουφοντίνα (στον βαθμό που λέει αλήθειες) τότε εύκολα θα συνειδητοποιήσει ότι ποτέ αστυνομικός φρουρός δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στην αποτροπή ή στην προστασία απέναντι σε τρομοκρατική επίθεση. Το αντίθετο μάλιστα…

Εν πάση περιπτώσει, το τραγικό δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή έδειξε κι άλλα πράγματα.

Όπως π.χ. την αλληλεγγύη μεταξύ κατεργαραίων.

Και αν δεν υπήρχαν τα κινητά και τα βίντεο στα σόσιαλ μύδια, δεν θα μαθαίναμε τον «ηρωισμό» του εποχούμενου ντελιβερά που όντας αυτόπτης μάρτυρας δέχτηκε ανοίκειο προπηλακισμό από όργανο της τάξης (τροχονόμο), όταν προσπάθησε να ζητήσει τον λόγο της αδράνειας των επιτόπιων αρμόδιων υπΕρεσιών, και να πει αλήθειες.

Αν δεν υπήρχαν τα κινητά το πιο πιθανό είναι να μαθαίναμε πως ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του επειδή πέρασε με κόκκινο, και όχι ότι κάποιος «καουμπόης» του πάλαι ποτέ μητσοτακέικου ρητού «εσείς είστε το κράτος» παρανόμησε και μάλιστα με την κάλυψη των παρευρισκόμενων συναδέλφων του.

Τώρα, μας λένε οι αρμόδιοι, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της, και θα εξιχνιαστεί, και θα αποδοθούν ευθύνες…

Όπως έχει πάρει τον δρόμο της και εξιχνιάστηκε κι εκείνη η εξίσου θλιβερή υπόθεση με το περίφημο ταχύπλοο της Αίγινας, που σκόρπισε τον θάνατο πριν από μερικά χρόνια.

Ο Χαφτάρ θα μπει κάποτε στην Τρίπολη προελαύνοντας, κι εμείς ακόμη θα περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτές (και άλλες πολλές παρόμοιες) εγκληματικές ενέργειες.

Διότι κόρακας κοράκου μάτι… κλπ.

Ή όπως είχε πει ο Ανατόλ Φρανς, η ισονομία και η ισοπολιτεία μέσα στο μεγαλείο τους, απαγορεύουν εξίσου στον εκατομμυριούχο και στον πένητα να κλέβουν ψωμί, και να κοιμούνται κάτω από γέφυρες… ή κάπως έτσι αν το θυμάμαι καλά.

Πάνε πολλά χρόνια που διάβαζα «φιλοσοφίες»… τώρα διαβάζω μόνο τον έγκριτο τύπο, και παρακολουθώ τη ΦΑΡΜΑ.

Με αυτά και με αυτά η ζωή μας συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται, τα «έξυπνα μέτρα» αποδείχθηκαν τελικά «ηλίθια», οι γιατροί ομολογούν ότι επιλέγουν ασθενείς για τις ΜΕΘ (θυμίζοντάς μου τον Μέγκελε, που και αυτός γιατρός ήταν), ο κοΖμάκης ανησυχεί για τις παρενέργειες των εμβολίων, ο Άδωνις εξαφανίστηκε από τα πάνελ αλλά όχι από τα σόσιαλ μύδια, όπου ανεβάζει ασύντακτες «βεβαιώσεις» υπΕρεσιών για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και όλοι περιμένουμε τις επόμενες δυο εβδομάδες που σύμφωνα με τον Νικ Χαρντ θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, και θα δούμε αν επιστρέψει έστω εν μέρει η κανονικότητα, με πρωταρχικό στόχο το άνοιγμα των νυχάδικων, που μάλλον αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, αλλιώς δεν εξηγείται τόσος ντόρος γι’ αυτά…

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ή μάλλον μονολεκτικά… ΚΕΡΔΑΜΕ.

Ή όπως άκουσα στις ειδήσεις μια γιαγιά σε ορεινό χωριό της Γορτυνίας να λέει «άγιον είχαμε πιδάκι μ’… μας έσουσεν η κυριάκους η μητσουτάκης».

ΥΓ-Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα για παραιτήσεις διάφορων διοικητών οργανισμών, κλπ που μάλλον σημαίνουν εκλογές κατά τον Σεπτέμβριο (για να προλάβουν τα χρονικά όρια), και πριν Αλέκτωρ… παραιτήθηκε στα ξαφνικά και ο ΓΓ του υπ. Μεταφορών (αφού πρώτα εξετέλεσε με επιτυχία την συγκεκριμένη δύσοσμη αποστολή που του ανατέθηκε ), και άρα μάλλον θα πολιτευθεί και αυτός για να μας σώσει.

Καλή επιτυχία του ευχόμαστε…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail