Μήπως κάνουμε ότι ΔΕ βλέπουμε κάτι πολύ βασικό με την Αίγυπτο και όσα συνέβησαν;

Η πρόσφατη κρίση με την Αίγυπτο και την αδειοδότηση οικοπέδου προς έρευνα πέραν την γραμμής οριοθέτησης με την Ελλάδα, δείχνει να έληξε. Λέμε "δείχνει" διότι ήδη άφησε μια ακόμη παρακαταθήκη προς αξιοποίηση από την Τουρκία. Η πρώτη ήταν η ίδια συμφωνία η οποία σταμάτησε όσον αφορά την οριοθέτηση στο πιο κρίσιμο σημείο.

Του Στρατή Μαζίδη

Κανείς δε θα μάθει τι ακριβώς συνέβη, ενώ τα φιλικά κείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ επικαλούνται την... 3000 ετών γραφειοκρατία της Αιγύπτου. Τώρα πως προέκυψε ότι τα χρόνια του Φαραώ υπήρχε γραφειοκρατία, είναι ένα άλλο θέμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αίγυπτος λοξοδρόμησε, είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες στο πνεύμα του "αν περάσει, πέρασε". Τελικά χάρη στις αποκαλύψεις μερίδας ελληνικών ΜΜΕ δεν πέρασε.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη που ΔΕΝ πρέπει περάσει απαρατήρητο. Η συμφωνία μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο μετρά μερικούς μήνες ζωής, ωστόσο η Αίγυπτος δεν άφησε το χρόνο να περνά αναξιοποίητος. Αντίθετα χάραξε θαλασσοτεμάχια και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έρευνες με αντικειμενικό σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων και την αξιοποίησή τους.

Η Ελλάδα τι έχει κάνει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα για την περιοχή άνωθεν της γραμμής οριοθέτησης; Χώρισε θαλάσσια οικόπεδα; Ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έρευνες ή τελικά πήγε το καλοκαίρι στο Κάιρο με εκπτωτικές διαθέσεις απλά για να ακυρώσει το μνημόνιο Αγκυρας - Τρίπολης, το οποίο όπως όλα δείχνουν δε θα ξεφορτωθούμε πολύ εύκολα;

Απλές ξεκάθαρες ερωτήσεις που αναζητούν σαφείς απαντήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail