Λαβρόφ: «Να μεταβούμε σε διακανονισμούς σε παγκόσμια νομίσματα εναλλακτικά του δολαρίου»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά νομίσματα ώστε να απομακρυνθούν από τη χρήση του δολαρίου.

Από: iskra.gr

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους κυρώσεων ενισχύοντας την τεχνολογική μας ανεξαρτησία, μεταβαίνοντας σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα και σε παγκόσμια νομίσματα, εναλλακτικά του δολαρίου. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη χρήση διεθνών συστημάτων πληρωμών που ελέγχονται από τη Δύση».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους.

Χαρακτηριστικά, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε:

«Βλέπετε πώς οι ΗΠΑ κηρύσσουν το καθήκον τους να περιορίσουν τις δυνατότητες τεχνολογικής ανάπτυξης τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εξήγησε ότι η ζωή αναγκάζει και τα δύο κράτη, τη Ρωσία και την Κίνα, να οικοδομήσουν μια γραμμή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαρτώνται από τις «ιδιοτροπίες των δυτικών εταίρων».

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε:

«Προωθούν την ιδεολογική τους ατζέντα με στόχο τη διατήρηση της κυριαρχίας τους με την αναστολή της ανάπτυξης άλλων χωρών. Αυτή η πολιτική έρχεται σε αντίθεση με την αντικειμενική τάση και, όπως είθισται να λέγεται, “βρίσκεται στη λανθασμένη πλευρά της ιστορίας”».

Καταληκτικά, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ιστορική διαδικασία «θα πάρει τον δρόμο της ούτως ή άλλως».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail