Τον τσάκωσαν με το βγήκε από το σπίτι με την τσάντα γεμάτη τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 68χρονου και ενός 62χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 68χρονος στην πόλη του Ηρακλείου, να εξέρχεται από την οικία του 62χρονου, μεταφέροντας μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε πενήντα (50) πακέτα τσιγάρων και δέκα πέντε (15) συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στη συνέχεια ο 62χρονος παρέδωσε στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιπλέον ογδόντα (80) πακέτα τσιγάρων και εξήντα επτά (67) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) που απέκρυπτε στην οικία του και τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.