«Μυρίζει μπαρούτι» στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Έστειλε Bayraktar η Τουρκία!

Peggy_Marco / pixabay
Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι σχέσεις Μόσχας - Κιέβου καθώς το Κρεμλίνο εκφράζει ανησυχία για κάθε κίνηση που ανεβάζει την ένταση σε μία θερμή ζώνη όπως είναι η ανατολική Ουκρανία όπου Μπορούν να συμβούν κάθε είδους προβοκάτσιες, ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός από τη ρωσική πρωτεύουσα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις εξελίξεις στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ έχοντας επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αναζωπύρωση των βολών πυροβολικού από τον ουκρανικό στρατό κατά στόχων στις πόλεις Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

ξΗδη ανακοινώθηκε πως τοΛουγκάνσκ έχει απαντήσει κι έχουν εξουδετερωθεί οι ουκρανικές μονάδες πυροβολικού που χτυπούσαν, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί η μετακίνηση εκατοντάδων ουκρανικών τεθωρακισμένων στην περιοχή άρα υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία και πολιτική διευθέτηση η οποία βέβαια κανείς δεν ξέρει αν όντως υπάρχει ακόμη εν ισχύ καθώς επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές αυτή τη στιγμή ότι έχουν εγκατασταθεί στη Μαριούπολη μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ της Τουρκίας, υπάρχουν Τούρκοι εκπαιδευτές οι οποίοι εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς αξιωματικούς και τους χειριστές των όπλων αυτών.

Κανείς δεν καταλαβαίνει ακόμη για ποιο λόγο και τόσο εντατικά τους εκπαιδεύουν καθώς στην Ουκρανία ακούγονται βέβαια εξωφρενικές προτάσεις από κόμματα, εθνικιστικές οργανώσεις, παρακρατικούς, νεοναζί και μη, ακόμη και κάποιοι σύμβουλοι υπουργών και του προέδρου Ζελένσκι που ζητούν ανακατάληψη των περιοχών με στρατιωτικό τρόπο, κάτι που στην πράξη θα σημάνει αιματοχυσία πολύ χειρότερη εκείνη την περίοδο εκείνη που ζήσαμε το 2014.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail