Παράνοια: Ποινή φυλάκισης σε 80χρονη Τουρκάλα ηθοποιοό για προσβολή του Ερντογάν

Freepen.gr - Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τη Δευτέρα την 80χρονη βετεράνο Τουρκάλα ηθοποιό Νιλουφέρ Αϊντάν με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Η Aydan έλαβε ποινής 11 μηνών και 20 ημερών με αναστολή για αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που χρονολογούνται από το 2016, ανέφερε.

Οι θέσεις στα κοινωνικά δίκτυα της ηθοποιού ήταν μια "πολιτική κριτική", δήλωσε ο δικηγόρος της Yiğithan Yüksel κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Δευτέρας, ζητώντας παράλληλα την αθώωσή της για τις κατηγορίες.

Στην Τουρκία, η προσβολή του προέδρου συνεπάγεται ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον τουρκικό Ποινικό Κώδικα. Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αναρτήσεις κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, κινούμενα σχέδια, ειδησεογραφικά δελτία και άλλα άρθρα ως αποδεικτικά στοιχεία για την κατηγορία ατόμων για προσβολή του προέδρου. 

Η Aydan στη μαρτυρία της είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τις εν λόγω αναρτήσεις και πως μπορεί να έχουν γραφτεί από άλλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail