Πάνω από 70 επιθέσεις σε ένα 24ωρο - Ρωσικά μαχητικά και SAA συνθλίβουν το ISIS στη μυλόπετρα!

Freepen.gr - Τα πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν μια νέα σειρά αεροπορικών επιθέσεων κατά των διάσπαρτων πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) στις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, τουλάχιστον 76 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κρησφύγετα και θέσεις πυρήνων του ISIS στη συριακή έρημο.

"Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πάνω από 75 αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του ISIS στη συριακή έρημο σε 24 ώρες, μαζί με τις επιχειρήσεις χτενίσματος στις ερήμους Hama, Homs, Raqqa στα διοικητικά σύνορα με την επαρχία Χαλεπίου", ανέφερε το SOHR στην έκθεσή του. Επίσης ο συριακός στρατός και οι συνεργαζόμενες ένοπλες ομάδες συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή αναζητώντας μέλη του ISIS στην έρημο al-Mayadeen στην ύπαιθρο του Deir Ezzor για δεύτερη συνεχή ημέρα, υπό αεροπορική κάλυψη ελικοπτέρων.

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην κεντρική περιοχή προκάλεσαν ορισμένες σοβαρές απώλειες στο ISIS, του οποίου οι επιθέσεις φθοράς άρχισαν τελικά να περιορίζονται και να κόβουν ρυθμό.

Απομονωμένοι από την έρημο από όλες τις κατευθύνσεις, οι τρομοκράτες έχουν πολύ περιορισμένους πόρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SOHR, λαμβάνουν υποστήριξη από μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ με έδρα τη νοτιοανατολική περιοχή al-Tanf κάτι που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές.

Η κατάσταση στην κεντρική Συρία βελτιώνεται αργά χάρη στις προσπάθειες των κυβερνητικών δυνάμεων και των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Όσο για τώρα, όλοι οι βασικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και ασφαλείς. Αυτό όμως δεν επιτρέπει καμία επανάπαυση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail