Έληξε κι ο 62ος γύρος των διερευνητικών, τουλάχιστον αποφύγαμε να μας κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι

Έληξε κι ο 62ος γύρος των Ελληνοτουρκικών διερευνητικών, με αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκο, τουλάχιστον για τη χώρα μας. Α, ναι, αποφύγαμε να μας κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι, λόγω της καλής μας συμπεριφοράς να δεχθούμε τις διερευνητικές. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Από αυτή τη συνάντηση τελικά μόνο οι Τούρκοι βγήκαν κερδισμένοι, αφού η Αθήνα εδώ και καιρό έχει απεμπολήσει ακόμη και την αξίωση που έθετε για κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, μετά και τις σθεναρές πιέσεις που δέχεται από τα ευρωπαϊκά λόμπι των φιλότουρκων κρατών, Γερμανών, Ιταλών και Ισπανών εταίρων μας να κάνει πίσω. 

Εν των μεταξύ η Τουρκία, μόλις μια ημέρα πριν τη συνάντηση των διερευνητικών έστειλε Νότα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία απαιτεί να ζητούν την άδεια της για οποιαδήποτε ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρούν Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί όπως ισχυρίζονται εκεί βρίσκεται η Τουρκική υφαλοκρηπίδα. 

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Έτσι και η Τουρκία, είδε τις συνεχείς υπαναχωρήσεις μας και τις εξέλαβε ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να αποθρασύνεται όλο και περισσότερο και να γίνεται συνεχώς πιο προκλητική από ποτέ. 

Μετά και τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών του Μαρτίου στις 25 και 26 του μήνα, αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι Τούρκικοι αμανέδες στην περιοχή, με αύξηση της έντασης και της Τουρκικής προκλητικότητας, που είναι και το προσφιλές παιχνίδι της γειτονικής μας χώρας το τελευταίο διάστημα. 

Ειδικά δε, τώρα που η δημοτικότητα του Ερντογάν βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό μέσα στην Τουρκία, με τις μετρήσεις να τον φέρνουν στην Τρίτη θέση σε σχέση με τους αντιπάλους του, εκεί να δείτε τι έχει να κάνει προκειμένου να πορώσει τους φανατικούς μουσουλμάνους που είναι το κοινό του και βλέπει να το χάνει κι αυτό.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.