Αεροπλάνα 5ης γενιάς στο νέο αεροπλανοφόρο της Ινδίας INS Vikrant;

Freepen.gr - Το εγχώριας ναυπήγησης αεροπλανοφόρο του Ινδικού Ναυτικού, INS Vikrant, μπορεί να ξεκινήσει δοκιμές στη θάλασσα σύντομα. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να τεθεί σε υπηρεσία εντός του 2021. Αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο κοντά στο ναυπηγείο στο Κότσι στη νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας. Όταν ενταχθεί στο στόλο, θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την ικανότητα της Ινδίας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ναυτική εμβέλεια της Κίνας. Ειδικότερα, η Κίνα αναπτύσσει τις δυνατότητες αεροπλανοφόρων της.

Η Ινδία διαθέτει ένα ακόμη αεροπλανοφόρο, το INS Vikramaditya, πρώην Admiral Gorshkov το οποίο παροπλίστηκε το 1996 και απέκτησε το 2004 και τελικά τέθηκε σε υπηρεσία το 2013.

Αρχικά, το Vikrant θα εξοπλιστεί πιθανότατα με το υπάρχον αεροσκάφος MiG-29K Fulcrum. Υπάρχει όμως η προσδοκία ότι θα τοποθετηθεί ένας νέος τύπος. Ο κύριος κατασκευαστής αεροσκαφών της Ινδίας, HAL, αναπτύσσει έναν ειδικό μαχητικό 5ης γενιάς, σημειώνει το navalnews.com.

Η ύπαρξη του νέου αεροπλάνου, που ονομάστηκε TEDBF (Twin Engine Deck-Based Fighter), αναφέρθηκε από τον DRDO (αμυντικός Οργανισμός Έρευνας και ανάπτυξης) τον Απρίλιο του 2020. Πιο πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Aero India 2021 τον Φεβρουάριο.

Το TEDBF αναμένεται να είναι ένας πραγματικός μαχητικό πολλαπλών ρόλων. Οι αποστολές θα πρέπει να περιλαμβάνουν αεροπορική περιπολία (CAP), αναχαίτιση, επίθεση εδάφους και κατά στόχου επιφανείας, αναγνώριση, ηλεκτρονικό πόλεμο και buddy-buddy ανεφοδιασμό.

Ένα χαρακτηριστικό των μαχητικών 5ης γενιάς που το TEDBF δε θα ακολουθήσει, προκειμένου να εξοικονομήσει βάρος, είναι ο εσωτερικός κόλπος όπλων. Αντ ' αυτού, ένα ευρύ φάσμα υλικών θα μεταφερθεί στα 11 σκληρά σημεία του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail