Ταχείες εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα - Τι μεθοδεύεται εν αγνοία μας με την Τουρκία;

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ Ή ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ;

Αν βασιστούμε στα όσα διακήρυττε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέχρι πριν μερικές ημέρες, για να ξεκινάνε οι πολιτικές διαβουλεύσεις και μάλιστα σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών και σύντομα Πρωθυπουργών, σημαίνει ότι οι διερευνητικές πέτυχαν, ότι η διαδικασία συμφωνήθηκε και ότι η ατζέντα επίσης διαμορφώθηκε!!!

υπαναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Αν όχι, τότε τι σημασία έχουν οι διερευνητικές, αφού ξεπεράστηκαν ήδη από τις επίσημες Πολιτικές Διαβουλεύσεις που ήδη ξεκίνησαν αίφνης και επί της ουσίας;

Και μάλιστα επί ΟΛΩΝ των θεμάτων όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Τσαβούσογλου και όπως αποδέχθηκε έμμεσα η Ελλάδα, αφού δεν εκφράσθηκε καμία επίσημη αντίρρηση από την πλευρά μας (πέραν των διαρροών που υπήρξαν και επιβεβαιώνουν ότι στην ουσία ξεφύγαμε από τις πυρέσσουσες διακηρύξεις όπου το μόνο θέμα ήταν η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα).

Το ανεξήγητο και επισφαλές για τα συμφέροντά μας είναι ότι όλα αυτά μεθοδεύονται πριν από την σύνοδο Κορυφής. 

Ποίος είναι ο στόχος μας αλήθεια; 

Να απαλλάξουμε την ΕΕ από την υποχρέωση να πάρει θέση για τις μέχρι τώρα προκλήσεις;
Να δώσουμε ευκαιρία για δικαιολογίες στους άσπονδους Ευρωπαίους φίλοι μας, ώστε να μπορούν να ισχυρισθούν ότι αφού έχουν ξεκινήσει επί της ουσίας οι πολιτικές συζητήσεις (και επίκεινται μάλιστα και επισκέψεις και συζητήσεις σε επίπεδο ΥΠΕΞ αλλά και πρωθυπουργών), τότε πλέον το θέμα είναι μόνο διμερές (Ελλάδος Τουρκίας), όπως δηλαδή ακριβώς επιθυμεί να είναι το ζήτημα η Τουρκία; (και η Γερμανία);.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία συνέπεια ως προς τα όσα διακηρύσσει, ότι δεν υπάρχει καμία σταθερή στρατηγική, παρά μόνο αδύναμοι τακτικισμοί και ότι σύρεται μονίμως από τις βουλήσεις της Τουρκίας (και της Γερμανίας). 

Ελπίζω να κάνω λάθος! 

Όμως εκτιμώ, ότι σύντομα μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα υπάρξουν νέες προκλήσεις με NAVTEX, νέες οριοθετήσεις οικοπέδων σε μη οριοθετημένες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ανακοινώσεις για έρευνες και διεκδικήσεις επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και των αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και εκτιμώ ότι στην 5μερή για το Κυπριακό θα δεχθούμε μεγάλες πιέσεις από εχθρούς και φίλους για να υποχωρήσουμε στο ζήτημα της πολιτικής ισότητας χωρίς αποχώρηση εποίκων και στρατευμάτων.
Και εάν δεν συμφωνήσουμε, θα κατηγορηθούμε για αρνητική στάση και στη συνέχεια θα μεθοδευθεί η προοδευτική άρση του αποκλεισμού του κατεχόμενου τμήματος με διάφορους άμεσους και έμμεσους τρόπους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail